compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Peter Jackson

Peter Jackson

Peter Jackson: films, nieuws

 

Biografie van Peter Jackson

Peter Jackson groeide op in een klein dorp in Nieuw-Zeeland. Zijn filmcarriere begon toen hij op achtjarige leeftijd een camera kreeg van een vriend van de familie.

Vanaf dat moment begon Peter filmpjes te maken waarin zijn vrienden rolletjes speelden. De films bevatten veel special effects die op een amateuristische en inventieve manier in elkaar gezet waren.
Op 22-jarige leeft

ijd maakte Peter de film die zijn leven zou veranderen genaamd Bad Taste (1987). De film begon als een grap tussen Peter en zijn vrienden en het duurde vier jaar voordat de film af was. De film zat vol bizarre humor en was op een amateuristische manier gemaakt. Peter speelde zelf de hoofdrol (Derek). Een vriend van Peter zorgde ervoor dat de film op het filmfestival in Cannes werd getoond, waar de film verschillende prijzen won.

Na het succes van Bad Taste openden de deuren voor Peter en maakte hij zijn eerste professionele film Braindead (1992), een horror. Peter regisseerde meerdere horrorfilms voordat hij aan de Lord of the Rings Trilogie begon (2001-2003), wat een groot succes werd.

Peter Jackson is in 1987 getrouwd met Fran Walsh en heeft met haar twee kinderen: Billy en Katie. Hij schrijft al zijn scripts samen met zijn vrouw.

Trivia over Peter Jackson

Peter's favoriete film King Kong (1933) is zijn grootste inspiratie voor het maken van films. Hij zegt dat hij moest huilen toen King Kong van het Empire State Building viel in de film. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij een gelijknamige remake van de film maakte, King Kong (2005).

Peter Jackson In het nieuws

TV-tip: The Hobbit, 20:30, Veronica

Array

22-5-2017 De hobbit Bilbo Baggins reist samen met de tovenaar Gandalf en dertien dwergen naar de Eenzame Berg, waar de draak Smaug een schat bewaakt die hij heeft gestolen van de dwergen. Bilbo vindt ook een bijzondere ring die een ander iemand van hem maakt. Van Peter Jackson.

Foto uit The Hobbit: The Desolation of Smaug, (c) 	Warner Bros.

2013: goed jaar voor bioscopen

De best bezochte films van het afgelopen jaar.

7-1-2014 2013 was een goed jaar voor Nederlandse films en bioscopen. Er zijn vorig jaar maar liefst 30.799.363 bezoekjes aan Nederlandse bioscopen, filmtheaters en arthouses gebracht. In 2012 was dit aantal 30.552.096. Dit maakten de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF) en de Nederlandse Federatie voor Cinematografie (NFC) op 7 januari bekend.

Opnames the Hobbit afgerond

Array

9-7-2012 De opnames van "The Hobbit" zijn eindelijk voltooid. De film van Peter Jackson kende een zeer moeilijk start. Nu is de film dan eindelijk af en het eerste deel komt in december in de bioscoop.

Steven Spielberg

Eerste beelden te zien van Kuifje film

Array

17-5-2011 Er zijn eindelijk beelden opgedoken van de Kuifje film The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn. De film van Steven Spielberg was al jarenlang in productie.

Cast the Hobbit compleet

Project lijkt eindelijk van de grond te komen

22-10-2010 "The Hobbit" van Peter Jackson heeft zijn cast bij elkaar. Het filmproject lijkt nu dan toch echt van start te gaan.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Peter Jackson Feiten

acteur, camera, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 31-10-1961
Peter Jackson groeide op in een klein dorp in Nieuw-Zeeland. Hij trouwde in 1987 en heeft twee kinderen. Hij brak door met de cult-film Bad Taste (1987) en maakte daarna verschillende horrorfilms. Een groot succes was de Lord of the Rings Trilogie

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

186 films in Amsterdam deze week

186 films in Amsterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Amsterdam is vanavond om 22:15 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl