compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Mortal Engines

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van Mortal Engines

Mortal Engines filmstill

Mortal Engines filmstill

Delen op facebook
Mortal Engines
Nederlandse première: 6-12-2018
Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, 2018, 128 min,

Fantasy film van Peter Jackson. Duizenden jaren nadat onze beschaving verwoest is. Bewegen steden zich op rupsbanden door de wereld en 'eten' kleinere steden op. Een mysterieuze jonge vrouw, Hester Shaw genaamd, ontmoet de rebelse Tom Natsworthy en nemen het samen op tegen de wandelende stad London.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Mortal Engines trailer en bijzonderheden

De film is gebaseerd op het roman van de Britse schrijver en illustrator Philip Reeve 'Mortal Engines' (2001), onderdeel van de serie Mortal Engines Quartet (2001 to 2006) die in de VS bekend is als 'Hungry City Chronicles'.

Trailer van Mortal EnginesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mortal Engineshttps://i1.ytimg.com/vi/fZMw0BSZPGw/hqdefault.jpg2017-12-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Het scenario is geschreven door Peter Jackson, bekend als regisseur van onder meer "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring " (2001) en zijn vaste co-scenaristen Fran Walsh en Philippa Boyens. Jackson is ook één van de producenten van de film. De Nederlander Junkie XL componeerde de filmmuziek.

Mortal Engines - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mortal Engines in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Mortal Engines is het spectaculaire nieuwe avonturenepos van producent Peter Jackson, bekend als regisseur van The Lord of The Rings, The Hobbit en King Kong.

Duizenden jaren nadat onze beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aan de extreme levensomstandigheden aangepast. De mensen wonen in kolossale steden, die op rupsbanden over de aarde rollen. De bewoners van de grote steden vallen de kleinere steden aan om deze te plunderen en aan brandstof te komen. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote stad Londen, moet vechten om te overleven nadat hij de gevaarlijke, voortvluchtige Hester Shaw (Hera Hilmar) ontmoet. Twee tegenpolen worden door het toeval bondgenoten en samen proberen ze de toekomst te veranderen en te zorgen voor minder onrecht. Mortal Engines is het spectaculaire nieuwe avonturenepos van producent Peter Jackson, bekend als regisseur van The Lord of The Rings, The Hobbit en King Kong. Regie is in handen van Christian Rivers, die een Oscar won voor zijn visuele effecten voor King Kong. Jackson en zijn vaste co-scenaristen Fran Walsh en Philippa Boyens hebben samen de met prijzen onderscheiden boekenserie van Philip Reeve bewerkt voor het grote doek.

Productiemaatschappij: Media Rights Capital (MRC), Scholastic Productions, Silvertongue Films, Universal Pictures, WingNut Films

Cast & Regisseur

Hugo Weaving

Thaddeus Valentine
Hera Hilmar

Hester Shaw
Robert Sheehan

Tom Natsworthy
Jihae

Anna Fang
Junkie XL

Muziek
Mortal Engines poster