compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Gore Verbinski regisseert Bioshock

Gore Verbinski regisseert Bioshock

Video game-hit wordt verfilmd

9-5-2008 De populaire videogame Bioshock zal vertaald worden naar het witte doek. Gore Verbinski, eerder regisseur van onder meer de Pirates of the Caribbean-films en "The Time Machine, zal samen met filmstudio Universal het project vormgeven.

Delen op facebook

Gisteren sloot uitgever Take Two de deal met Universal Pictures. De overeenkomst wordt de grootste deal omtrent een verfilming van een computerspel sinds de voorgenomen verfilming van Halo. Deze deal tussen Microsoft en zowel Universal als 20th Century Fox liep stuk, waardoor de verfilming door Peter Jackson voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

Take Two topman Strauss Zelnick heeft met het Halo-debacle in het achterhoord de deal gesloten met Universal. Tegenover Variety verklaart hij er zeker van te willen zijn dat het spel gemaakt wordt.

Het script van de filmversie wordt geschreven door John Logan, die eerder verantwoordelijk was voor scripts van The Last Samurai en The Aviator. Hij werkte eerder samen met Verbinski aan The Time Machine.

Het spel Bioshock vertelt het verhaal van de experimentele onderwaterstad Rapture, die in de jaren '40 is gebouwd met een ideale samenleving in gedachte. Al gauw verzand het systeem echter in corruptie en onderdrukking, worden mensen genetisch gemanipuleerd en breekt er een opstand uit onder de bewoners.

De makers hebben nog geen uitspraken gedaan over een mogelijke releasedatum. Naar verwachting zal de film niet eerder dan 2010 uitgebracht worden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.