compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Will Smith

Will Smith

Will Smith: films, nieuws

 

Biografie van Will Smith

Will Smith werd in 1968 geboren in Philadelphia (VS) en groeide op tussen drie broers en zussen. Op school deed hij het goed maar hij besloot zijn aandacht te verleggen naar de muziek. Samen met "Jeff Townes" begon hij het DJ-duo 'Jazzy Jeff and the Fresh Prince'.

In 1989 werd Will Smith gevraagd om te acteren in een TV-serie rond zijn eigen persoon. In de "The Fresh Prince of Bel-Air" speelt hij zichzelf, een vrolijke jongen uit Philadelphia, die naar zijn steenrijke oom en tante in Bel-Air verhuist. In totaal werden er 146 afleveringen van opgenomen.

Na dit succes op TV speelde hij tevens in enkele kleine films. Zijn doorbraak in de filmwereld kwam met Bad Boys (1995) waar hij de hoofdrol samen met Martin Lawrence vervulde. Deze rol maakte de weg vrij voor ongekende successen in Hollywood. Will Smith speelde o.a. in "Independance Day" (1996), Men in Black (1997), Enemy of the State (1998) en Ali (2001).

In 2006 wachtte opnieuw een groot succes op de acteur door de rol die hij speelde in The Pursuit of Happyness.

Will Smith bleef zich gedurende zijn filmcarrière bezighouden met muziek. Hij won zelfs een Grammy-award voor het rapnummer 'Summertime'.

Trivia over Will Smith

Smith is getrouwd, gescheiden en opnieuw getrouwd met "Jada Pinkett" en heeft twee kinderen.

Will Smith houdt van schaken.

Will Smith In het nieuws

CODA grote winnaar bij de Oscars

Dune meeste prijzen, Power of the Dog grote verliezer

28-3-2022 De speelfilm CODA (Child of Deaf Adults) — over een meisje dat opgroeit in een gezin van doven — won zondagnacht verrassend de belangrijkste Oscars waaronder Beste Film. Als Beste internationale speelfilm werd de Japanse inzending Drive My Car uitgeroepen.

Benedict Cumberbatch in THE POWER OF THE DOG

The Power of the Dog BAFTA-winnaar

13-3-2022 De felbegeerde prijs voor Beste Film ging naar The Power of the Dog, Will Smith won de prijs voor Beste Acteur voor zijn rol in King Richard. Het publiek stemde voor Lashana Lynch als EE Rising Star Award die te zien was in No Time To Die

Will Smith en regisseur Ang Lee. Van Will Smiths Instagram.

Productie Gemini Man van start

Film vanaf 3 oktober in de bioscoop

5-3-2018 De productie van de sci-fi-thriller Gemini Man van Ang Lee is officieel begonnen. Hoofdrolspeler Will Smith heeft de eerste foto's van de set gedeeld via zijn Instagram-account.

© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc., Ratpac-Dune Entertainment LLC and Ratpac Entertainment, LLC

Suicide Squad recensie

'Vijf redenen waarom dit een slechte film is'

4-8-2016 In de miljoenen superheldenfilms die uitkomen lijkt het dat DC Comics altijd het onderspit delft tegen concurrent Marvel. Het enthousiasme voor "Suicide Squad" was echter vooraf erg groot. Is dit de film die DC weer op de kaart zet?

Independence Day: Resurgence recensie

'Actiespektakel dat vrijwel alles fout doet'

21-6-2016 Na twintig jaar is er eindelijk een vervolg op Independence Day. Kan de tweede film in de voetsporen van zijn voorganger treden? Lees nu de recensie!

<  123456  >
Laatste filmnieuws

Will Smith Feiten

Will Smith in Bad Boys For Life
acteur, producent, stemacteur
Geboren 25-9-1968
Will Smith is een zeer succesvol acteur en rapper. Hij speelde o.a. in Men in Black (1997), Enemy of the State (1998) en The Pursuit of Happyness (2006).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Breda deze week

63 films in Breda deze weekVandaag wordt er in Breda maar liefst 94 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl