compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 52 / 2007

Box Office Update - week 52 / 2007

Gouden Film voor Moordwijven

Vorige week gingen er geen films in première, maar dat weerhield bioscoopbezoekers er niet van om massaal gebruik te maken van het bestaande filmaanbod. Veel films wisten een dubbel aantal bezoekers te trekken ten opzichte van vorige week.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Alleen koploper I Am Legend vertoonde een lichte terugval vergeleken met vorige week, maar met een opbrengst van ruim 900 duizend euro in het weekend bleef de horrorfilm met Will Smith eenvoudig aanvoerder in de lijst met bestbezochte films. Verrassende stijger was Bee Movie, die het bezoek in de dagen voor de jaarwisseling zag verdriedubbelen en de tweede plek heroverde achter I Am Legend.

De Nederlandse zwarte komedie Moordwijven van regisseur Dick Maas heeft meer dan honderdduizend bezoekers getrokken in slechts negen dagen. De film wordt dankzij deze prestatie bekroond met een Gouden Film en is een teken dat de Nederlandse film het in heel 2007 erg goed gedaan heeft. Afgelopen weekend waren Nederlandse producties goed voor een kwart van alle opbrengsten.

2008 begint rustig met drie premières. Deze week verschijnen Saw IV, El baño del Papa, The Bird Can't Fly en Lady Chatterley in de bioscoop.

1. I Am Legend
2. Bee Movie
3. Moordwijven
4. The Golden Compass
5. Alles is liefde
6. Enchanted
7. K3 en de kattenprins
8. De Scheepsjongens van Bontekoe
9. Elizabeth: The Golden Age
10. Earth


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.