compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Suicide Squad recensie
Suicide Squad (2016) Filmrecensie
*0000
Waardering 1/5

Suicide Squad recensie

'Vijf redenen waarom dit een slechte film is'

In de miljoenen superheldenfilms die uitkomen lijkt het dat DC Comics altijd het onderspit delft tegen concurrent Marvel. Het enthousiasme voor "Suicide Squad" was echter vooraf erg groot. Is dit de film die DC weer op de kaart zet?

Delen op facebook
© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc., Ratpac-Dune Entertainment LLC and Ratpac Entertainment, LLC

© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc., Ratpac-Dune Entertainment LLC and Ratpac Entertainment, LLC

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Mensen die recensies hebben gelezen van buitenlandse media weten het misschien al: Suicide Squad is een erg slechte film. Ik kan het daarbij laten maar laten we vijf redenen noemen waarom dit maar één ster waard is.

1. Opbouw

In Suicide Squad heeft overheidsfunctionaris Amanda Waller (Viola Davis) het plan opgevat om de gevaarlijkste criminelen te verzamelen in een team om dat in te kunnen zetten als er een ramp dreigt waarin superkrachten in het spel zijn. De film spendeert meer dan een half uur om deze mensen allemaal te introduceren. Toch worden deze introducties haastig in elkaar geflanst. Het interessantste personage, Harley Quinn (Margot Robbie), krijgt een flinterdun achtergrondverhaaltje waar we het maar mee moeten doen: ze was een psychiater van the Joker, werd verliefd op hem, en vervolgens stapelgek. Helemaal bespottelijk is de introductie van iemand die Slipknot heet. Hij komt daadwerkelijk te laat bij de Squad aanzetten en wordt vervolgens geïntroduceerd met de zin: He can climb everything. (Spoileralert: Slipknot krijgt geen eigen spinoff film.) Alleen de personages Deadshot (Will Smith) en Diablo (Jay Hernandez) krijgen nog een introductie met enige diepgang. Helaas is dit ook nog eens cliché. (Het zijn familiemannen.)

2. The Joker

Toen Suicide Squad werd aangekondigd kregen we beelden te zien van de nieuwe Joker, gespeeld door Jared Leto. Het was een graatmager figuur vol tatoeages en metalen tanden. Cool! Op internet was te lezen hoe Leto altijd in charachter bleef en zijn mede-acteurs bang maakte. Klonk goed! Helaas is the Joker nauwelijks te zien. Jared Leto zet het personage op een nieuwe manier neer, die zeker de moeite waard is. Maar we zien hem bij elkaar misschien een minuut of vijf. Al die previews met the Joker is dus niets meer dan marketing.

3. Crazyness

Suicide Squad beloofde een film te zijn met op hol geslagen personages: Harley Quinn, The Joker, een krokodillenmeneer. De juiste ingrediënten om helemaal over-the-top te gaan met gekkigheid, harde humor, felle trippy kleuren, weirdness. Niets van dit alles. Suicide Squad ziet er op Quinn's hotpants na vooral heel donker uit, er is nauwelijks goede humor en Quinn's personage blijft vooral op standje 7 steken. (We willen naar standje 11). Mijn tip: zet Guardians of the Galaxy nog maar eens op.

4. Het ding in de lucht

Hoeveel films hebben we inmiddels gezien waar er een enorme lichtstraal de lucht in gaat waarom heen een enorme cirkel van licht ronddraait? We kunnen er weer één bijtellen. Wat handig aan zo'n cirkel is dat de villain er altijd bij blijft rondhangen dus hij/zij is makkelijk te vinden.

5. Het 'plot'

Nadat de Squad eindelijk is geformeerd krijgt het zijn eerste en enige opdracht. De heks Enchantress is ontsnapt en is met haar broer Generic City aan het slopen. Ze maken samen dat ding in de lucht om de legers van de mensen te vernietigen. De Squad moet vervolgens de heks zien te stoppen. (Harley Quinn heeft overigens niet meer dan een moker en een honkbalknuppel ter beschikking om dit voor elkaar te krijgen. Niet de enige manier waarop ze wat underdressed is.) Het stompzinnige aan het hele plot is dat Enchantress alleen maar is ontsnapt doordat Waller haar bij de Squad wilde halen. Dat is toch geen verhaallijn?

Vijf redenen is misschien niet eens genoeg om aan te geven hoe mislukt deze film is. De montage is slecht en lui. De soundtrack is cliché (Seven Nation Army? Echt?). De film is niet stijlvast. De regie is waardeloos. Zonde van de personages en de acteurs. Hopelijk kan een Harley Quinn film nog het een en ander recht zetten.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.