compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 14-1 t/m 20-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jim Carrey

Jim Carrey

Jim Carrey: films, nieuws

 

Biografie van Jim Carrey

Jim Carrey in Sonic the Hedgehog
Jim Carrey in Sonic the Hedgehog
Jim Carrey was als kind altijd al bezig met optreden. In zijn schooltijd en daarna stond hij talloze keren als stand-up komediant op het podium. Hij besloot zelfs zijn school niet af te maken en zich volledig in de toneelwereld te storten.

Na diverse kleinere films vanaf 1984 was Ace Ventura: Pet Detective (1994) zijn eerste grote rol. Wereldberoemd werd hij met The Mask (1994) waarin hij naast Cameron Diaz speelde. Gedurende jaren negentig volgden nog enkele succesvolle komedies voor Carrey.

Met zijn rol als een verkoper die ontdekt dat zijn hele leven het onderwerp van een TV-show is in The Truman Show, laat hij voor het eerst zien dat hij meer kan dan grappig zijn. Ook werd Jim Carrey alom geprezen voor zijn acteerwerk in Me, Myself & Irene (2000) en Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004).

Trivia over Jim Carrey

Kreeg met negen uitreikingen de meeste MTV Movie awards ooit door een persoon gewonnen.

Jim Carrey In het nieuws

(c) Cinemien

Speelweek 46: nieuw in de bioscoop

12-11-2014 Deze week komen er zes nieuwe films uit, waaronder veel drama. De film van de week is Mommy, de nieuwe film van Canadees wonderkind Xavier Dolan.

Jim Carrey staat niet meer achter Kick-Ass 2

24-6-2013 Jim Carrey heeft op Twitter aangegeven niet meer achter de film Kick-Ass 2 te staan, waar hij een rol in speelt. Hij vindt de film te gewelddadig.

Jim Carrey speelt Ricky Stanicky

10-4-2013 Jim Carrey gaat de hoofdrol spelen in Ricky Stanicky: een komedie over drie vrienden die een vierde persoon verzinnen om onder problemen uit te komen.

Script nieuwe Dumb and Dumber is klaar

16-1-2013 Er gaan tijden berichten rond dat er een nieuwe Dumb & Dumber film in de maak is. Peter Farrelly heeft nu gezegd dat het script voor de film inmiddels voltooid is. Of Jim Carrey en Jeff Daniels zullen terugkeren is nog maar de vraag.

Jim Carrey bevestigd voor Kick-Ass 2

5-9-2012 We berichtten al eerder de geruchten dat Jim Carrey een rol ging spelen in het vervolg op Kick-Ass. Nu zijn deze berichten definitief bevestigd.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Jim Carrey Feiten

Jim Carrey in Sonic the Hedgehog
acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 17-1-1962
Na een jeugd vol met stand-up comedy optredens, speelt Jim Carrey vanaf 1984 in diverse films. Hij speelde o.a. in Ace Ventura: Pet Detective (1994), The Mask (1994), Me, Myself & Irene (2000) en Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+