compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 1/ 2009

Box Office Update - week 1/ 2009

Oorlogswinter overleeft jaarwisseling

9-1-2009 Weinig verandering in de eerste week van het nieuwe jaar. Geen nieuwe binnenkomers.

Delen op facebook

In de eerste week van het nieuw jaar was er weinig verandering in de box office. Geen nieuwe films en binnen de top tien slechts een aantal kleine verschuivingen.

Oorlogswinter staat nog steeds op de eerste plaats, misschien licht geholpen door de winterse temperaturen. Verder blijft de top vier ook hetzelfde als de laatste week van 2008. Bedtime Stories en Wit licht wisselen van plaats en komen respectievelijk op nummer vijf en zes te staan. James Bond blijft zijn achtste positie behouden en staat nu al negen weken in de box office. Quantum of Solace heeft tot nu toe een totale opbrengst van bijna zeven miljoen euro.

Twilight klimt twee plaatsen en komt zo weer in de box office, op de negende plek. En op de laatste plaats staat ook een stijger: Vicky Cristina Barcelona.

Gister zijn maar liefst twaalf nieuwe films uitgekomen. Nieuwe input voor de top tien dus. Hoewel niet zeer positief ontvangen draait Yes Man met Jim Carrey wel in bijna negentig zalen. De boekverfilming The Boy in the Striped Pyjamas legt de nadruk op de vriendschap tussen een Duits en een Joods jongetje tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Robert De Niro speelt maar liefst in twee films deze week. In Righteous Kill heeft hij Al Pacino aan zijn zijde, in What Just Happened speelt hij een gefrustreerde filmproducent.

Griezelen kunnen we dit nieuwe jaar ook weer met Saw V, leuk voor mensen die van het bekende concept houden. Er draait een groot aantal filmhuisfilms. Een eenzame weduwnaar ziet zijn leven veranderen vanwege een kapiteinspet in Captain Abu Raed. The Song of Sparrows gaat over een egoïstische taxichauffeur. In The Visitor helpt een economieleraar een allochtoon koppel. 12, de remake van 12 Angry Men uit 1975, draait om een proces tegen een tienerjongen met twaalf juryleden. John Malkovich vertelt ons wijsheden over verveling in Bloody Mondays & Strawberry Pies. In Surveillance komt een FBI agent in de moeilijkheden. Ten slotte kan er flink gelachen worden om een stijve Steve Coogan in Hamlet 2.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.