compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ralph Fiennes

Ralph Fiennes

Ralph Fiennes: films, nieuws

 

Biografie van Ralph Fiennes

Ralph Fiennes werd geboren in Engeland op 22 december 1962. Na zijn middelbare schoon studeerde Fiennes aan de Royal Academy of Dramatic Art en voegde zich bij het Royal Shakespear theatergezelschap.

Via Broadway belandde hij in de filmwereld en brak definitief door als acteur door zijn rol als concentratiekamp-commandant in de thriller Schindler's List (1993). Hij werd hiervoor genomineerd voor een Oscar.

In de jaren erna speelde Fiennes o.a. in The English Patient (1996, met Colin Firth), Sunshine (1999) en Red Dragon (2002, met Anthony Hopkins en Edward Norton).

In 2005 kreeg Fiennes de rol van Lord Voldemort aangeboden in de vierde Harry Potter-verfilming Harry Potter and the Goblet of Fire. Deze rol vertolkt hij opnieuw in 2007 in Harry Potter and the Order of the Phoenix.

Trivia over Ralph Fiennes

Werd als optie beschouwd voor de rol van Robert Langdon in The Da Vinci Code. De rol ging uiteindelijk naar Tom Hanks.

Ralph Fiennes In het nieuws

A Bigger Splash recensie

'Ondanks sterke cast geen goede film'

6-4-2016 A Bigger Splash had zijn premiere op het filmfestival van Venetië en is nu ook eindelijk in Nederland in de bioscoop te zien. De film heeft een sterke cast maar weet uiteindelijk niet te bekoren.

Daniel Craig als James Bond

Spectre houdt de Bond-traditie in stand

Array

23-10-2015 James Bond mag dan in Spectre naar exotische locaties afreizen, dat kan BiosAgenda ook. We pakten het vliegtuig naar het Mexicaanse Cancun, waar we oog in oog kwamen te staan met de makers en acteurs van alweer het 24e Bond-avontuur.

Venetië blog 4: Danish Girl & Bigger Splash

Array

7-9-2015 Het filmfestival in Venetië is inmiddels een week bezig en de grootste filmpremières zijn inmiddels voorbij. In dit blog bespreek ik er twee: The Danish Girl en A Bigger Splash.

Golden Globes 2015 winnaars

Array

12-1-2015 De 72e editie van de Golden Globes heeft de uitslagen bekend gemaakt. Eerder werden de nominaties bekend gemaakt. Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2015.

Michael Keaton in Birdman

Golden Globes 2015 nominaties bekend

Array

11-12-2014 Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt van The Golden Globes. De film Birdman is maar liefst zeven keer genomineerd.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Ralph Fiennes Feiten

Ralph Fiennes in Macbeth: Ralph Fiennes & Indira Varma
acteur, regisseur, stemacteur
Geboren 22-12-1962
Ralph Fiennes brak door als filmacteur in de film Schindler's List (1993). Daarnaast speelde hij o.a. in Sunshine, Red Dragon en diverse Harry Potter-verfilmingen.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

64 films in Arnhem deze week

64 films in Arnhem deze weekDe laatste filmvertoning in Arnhem is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl