compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Official Secrets

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Official Secrets

Keira Knightley (Katharine Gun)

Keira Knightley (Katharine Gun)

Delen op facebook
Official Secrets
Nederlandse première: 24-10-2019
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2019, 112 min,

Het waargebeurde verhaal van een Britse klokkenluider die informatie naar de pers lekte over een illegale NSA-spionageoperatie die was opgezet om de VN-Veiligheidsraad ertoe te bewegen de invasie van Irak in 2003 te bestraffen.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIX

Official Secrets trailer en bijzonderheden

Dit is de tweede keer dat Keira Knightley en Ralph Fiennes samen in een film spelen, de eerste keer was in The Duchess (2008)

Trailer van Official SecretsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Official Secretshttps://i1.ytimg.com/vi/DNTxybSMNO4/hqdefault.jpg2019-08-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

In de film speelt de actrice Keira Knightley ook wel bekend van "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl" (2003) en Pride and Prejudice (2005).

Official Secrets - Bioscopen, Tijden & Tickets

Official Secrets in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Official Secrets zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Het waargebeurde verhaal van een Britse klokkenluider die informatie naar de pers lekte over een illegale NSA-spionageoperatie.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Official Secrets is Katharine Gun (Keira Knightley) een moedige Britse klokkenluider die haar leven en dat van haar geliefden op het spel zet om het juiste te doen; het stoppen van een onrechtmatige invasie op Irak.

Official Secrets van de Oscarwinnende regisseur Gavin Hood (Eye in the sky) vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley). Een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld. Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht. Met een sterrencast, waaronder Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Matt Smith (The Crown) en Rhys Ifans (Snowden), maakte regisseur Gavin Hood een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden.

Productiemaatschappij: Classified Films, Clear Pictures Entertainment, GS Media, Screen Yorkshire (financed by), The Gordon Company

Cast & Regisseur

Ralph Fiennes

Ben Emmerson
Keira Knightley

Katharine Gun
Matthew Goode

Peter Beaumont
Matt Smith

Martin Bright
Rhys Ifans

Ed Vulliamy
Gavin Hood

Regisseur