compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > A Bigger Splash recensie
Filmrecensie
**1/200
Waardering 2.5/5

A Bigger Splash recensie

'Ondanks sterke cast geen goede film'

A Bigger Splash had zijn premiere op het filmfestival van Venetië en is nu ook eindelijk in Nederland in de bioscoop te zien. De film heeft een sterke cast maar weet uiteindelijk niet te bekoren.

Delen op facebook
A Bigger Splash recensie

A Bigger Splash recensie

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In A BIgger Splash zien we Tilda Swinton als rockster Marianne Lane, een vrouwelijke variant van David Bowie als Ziggy Stardust. Ze rust uit na een operatie aan haar keel en kan daardoor niet praten. Met haar vriend Paul (Matthias Schoenaerts) trekt ze zich terug op een Italiaans eiland en samen genieten ze van de rust en van elkaar.

Aan die rust komt al snel een eind als Harry (Ralph Fiennes) langskomt. Harry was Marianne's producer en geliefde die haar aan Paul voorstelde nadat hun affaire tot een einde kwam. Om de zaak nog wat complexer te maken heeft hij zijn dochter Penelope (Dakota Johnson) meegenomen, een dochter waarvan hij het bestaan pas een jaar kent.

Op dat moment zijn alle ingrediënten aanwezig voor een spannende, sensuele thriller. Het is al snel duidelijk dat Harry bepaalde motieven heeft voor zijn komst. Hij wil Marianne terug en lijkt zijn dochter te hebben meegenomen om zich te storten op Paul. Er ontstaat een boeiende spanning tussen de vier die op de spits wordt gedreven door de manische Harry, die met druk gepraat en veel gezuip alle rust wegvaagt. Harry weet precies op welke knoppen moet drukken om de anderen op de kast te krijgen. Zo creëert hij jaloezie, achterdocht en wakkert hij de oude vlam tussen hem en Marianne aan.

Ralph Fiennes zet een sterke Harry neer en hij heeft zichtbaar veel plezier in deze rol. Ook Tilda Swinton weet te imponeren met haar rol, die ze praktisch geluidloos neerzet. Haar Marianne Lane is een ietwat mysterieuze vrouw waar we vooral meer van willen.

Maar ondanks de sterke cast is A Bigger Splash net geen goede film. Het broeit wel daar op dat eiland maar er lijkt wel geen apotheose te komen. We willen een verlossing of een explosie maar het einde van de film voelt er vooral tegen aangeplakt. Ook wil het nergens echt erotisch worden, mocht dat de bedoeling zijn.

Helemaal vreemd is de notie van aangespoelde van Tunesische vluchtelingen op het eiland die in contrast moeten staan met de first world problems van het viertal. A Bigger Splash doet zijn naam geen eer aan. Het had van mij nog meer mogen spatten.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.