compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

The Menu

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Menu

Ralph Fiennes (Chef Slowik) en Anya Taylor-Joy (Margot)

Ralph Fiennes (Chef Slowik) en Anya Taylor-Joy (Margot)

Delen op facebook
The Menu
Nederlandse première: 24-11-2022
Verenigde Staten, 2022, 107 min,

In The Menu reist een jong stel af naar een ver eiland voor een exclusief restaurant, waar de chef een zeer copieus menu heeft samengesteld vol verrassingen, met elke gang lijkt hij te bouwen naar een shockende hoogtepunt, waarbij de vraag 'Wat wordt het nagerecht?' angstvallig naderbij komt.

Bekijk bij:

meJaneDisney+

The Menu trailer en bijzonderheden

Scenarioschrijver Will Tracy kwam op het idee van het verhaal tijdens een bezoek aan Bergen, Noorwegen, toen hij een boot nam naar een chique restaurant op een nabijgelegen privé-eiland en besefte dat ze vastzaten (of vastzaten) op het eiland totdat de maaltijd klaar was.
Het restaurant is geïnspireerd op de beroemde keukens van toprestaurants zoals 'Noma' in Kopenhagen (Denemarken) en 'El Bulli' in Roses (Spanje), zoals in El Bulli: Cooking in Progress (2010), maar ook van restaurants die zeer afgezonderde plekken in de wereld opzochten om zich te vestigen en met hyper-lokale ingrediënten te koken, zoals Faviken in Zweden, waar je in ongeveer 2,5 uur 30 gangen krijgt en (eerder te zien in de Netflix-serie Chef's Table, seizoen 1). De maaltijden zijn bereid door Dominique Crenn van Atelier Crenn in San Fransisco (Verenigde Staten) en Ralph Fiennes bracht veel tijd met haar door en besloot ook haar stijl van een keuken dirigeren te emuleren in zijn rol als chef (ze was ook te zien was in de Netflix-serie Chef's Table, seizoen 2).

Trailer van The MenuBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Menuhttps://i1.ytimg.com/vi/_ebSch7Tvxk/hqdefault.jpg2022-08-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ralph Fiennes en Nicholas Hoult waren eerder te zien in Clash of the "Titans" (2010).
Mark Mylod regisseerde eerder What's Your Number? (2011), The Big White (2005) en Ali G Indahouse (2002).
Het thema van een naderende dodelijk afloop van een diner is vaker in films behandeld, een van de beroemdste films is La Grande Bouffe (1973), de grote tegenstelling is dat in de vorige eeuw at men juist heel veel en nu zijn het bijzonder verfijnde gerechten.

The Menu - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Menu in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Een stel (Anya Taylor-Joy en Nicholas Hoult) vertrekt naar een eiland om aldaar te eten in een zeer exclusief restaurant, waar de chef (Ralph Fiennes) een fenomenaal menu heeft samengesteld, dat wat schokkende verrassingen bevat.

Een koppel, Margot (Anya Taylor-Joy) en Tyler (Nicholas Hoult), reizen naar een kusteiland in de Pacific Northwest om te dineren in het exclusieve restaurant Hawthorn. Daar heeft de teruggetrokken, wereldberoemde chef-kok Julian Slowik (Ralph Fiennes) een uitgebreid tasting menu bereid voor speciaal geselecteerde gasten. Naast het stel zijn drie jonge, al ladderzatte tech-bros, Bryce (Rob Yang), Soren (Arturo Castro) en Dave (Mark St. Cyr), een ouder rijk echtpaar en terugkerende klanten, Anne en Richard (Judith Light en Reed Birney), gerenommeerde restaurantcriticus Lillian Bloom (Janet McTeer) en haar tijdschriftredacteur Ted (Paul Adelstein), en een beroemde filmster van middelbare leeftijd (John Leguizamo) met zijn assistent Felicity (Aimee Carrero) aanwezig in het restaurant. Begeleid door het onberispelijk geklede personeel onder leiding van generaal Elsa (Hong Chau), wordt de avond alsmaar spannender door geheimen van de gasten die aan de oppervlakte komen en onverwachte gangen die worden geserveerd. Het wordt de dinerende gasten steeds meer duidelijk dat het uitgebreide menu van Slowiks is ontworpen voor een avond vol schokkende verrassingen.

Productiemaatschappij: Alienworx Productions (Aerial / Drone Cinematograp, Alienworx Productions (Mini Lab / Dailies), Hyperobject Industries

Cast & Regisseur

Nieuws over The Menu