compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Da Vinci Code

The Da Vinci Code

***1/20
Waardering: 3.8/5

drama, mysterie, thriller

Pitch van The Da Vinci Code
The Da Vinci Code filmstill
The Da Vinci Code filmstill
Delen op facebook
The Da Vinci Code
Nederlandse première: 18-5-2006
Verenigde Staten, 2005, 148 min,
Een moord in het Louvre en aanwijzingen op Da Vinci's schilderijen leiden tot de ontdekking van een religieus mysterie dat al 2000 jaar beschermd wordt door een geheim genootschap. De ontdekking doet de grondslagen van het Christendom op haar grondvesten schudden.
bijzonderheden over The Da Vinci Code
Verfilming van het immens populaire boek van Dan Brown. Nog meer dan het boek bracht de film een golf van protesten teweeg. In enkele landen wordt de film niet getoond. In Thailand werden de slotminuten uit de film geknipt. Ondanks de protesten was de film vanaf het begin een kassucces en beleefde het op een na beste openingsweekend na Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith.
Aanloop van The Da Vinci Code
Ron Howard regisseerde eerder o.m. A Beautiful Mind, Cinderella Man, The Grinch, Apollo 13 en Ransom.

'The Da Vinci Code' is niet de eerste controversiële film die beroering veroorzaakt bij de Katholieke Kerk. Eerder zorgden films als The Passion of the Christ (2004), The Last Temptation of Christ (1988) en The Name of the Rose (1986) voor heftige reacties uit religieuze hoek.
Recensies van The Da Vinci Code
BioscoopAgenda van The Da Vinci Code

The Da Vinci Code in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Da Vinci Code zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 16 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een moord in het Louvre en aanwijzingen op Da Vinci's schilderijen leiden tot de ontdekking van een religieus mysterie dat al 2000 jaar beschermd wordt door een geheim genootschap. De ontdekking doet de grondslagen van het Christendom op haar grondvesten schudden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen