compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Audrey Tautou

Audrey Tautou

Audrey Tautou: films, nieuws

 

Biografie van Audrey Tautou

Audrey Tautou werd in 1976 in Auvergne, Frankrijk, geboren. Ze ontwikkelde al op jonge leeftijd belangstelling voor acteren en nam acteerlessen in de theater intstitutie Cours Florent. In 1998 won ze de prijs voor beste jonge actrice op het Jeune Comedien de Cinema Festival in Bezier. Hierdoor kwam ze in de belangstelling van Tonie Marshall, die haar een rol gaf in "Venus Beauté (institut)" (1999), waarvoor ze een Cesar won voor beste nieuwe actrice. De Prix Suzanne Bianchetti volgde het jaar daarop voor 's lands meest belovende jonge filmactrice.

In 2001 vergaarde Audrey internationale roem met haar hoofdrol als excentrieke Amélie in Le fabuleux destin d'Amélie Poulain van Jean-Pierre Jeunet. Deze film was een internationaal succes en won o.a. vier Cesar Awards, twee BAFTA Awards en werd genomineerd voor vijf Academy Awards. In 2005 speelde Tautou haar eerste rol in een Hollywood productie in de verfilming van The Da Vinci Code van Dan Brown.

In veel van haar films speelt Audrey Tautou een naïef dromerig meisje, maar in The Da Vinci Code bewees ze ook een jonge vrouw te kunnen spelen. Ze zegt een echte Franse actrice te zijn en niet uit Frankrijk weg te willen. Na "The Da Vince Code" speelde ze dan ook weer in twee Franse films, Hors de prix en Ensemble, c'est tout. Vanaf mei 2008 is Tautou het nieuwe gezicht van Chanel No. 5, waarmee ze actrice Nicole Kidman vervangt.

Trivia over Audrey Tautou

Audrey Tautous favoriete auteurs zijn Victor Hugo, Oscar Wilde en Paul Auster. Haar favoriete dichters Charles Baudelaire en Tristan Tzara.

Tautou maakt foto's van al haar interviewers en plakt ze op in een album.

Ze houdt van schilderen, haar lievelingsschilders zijn o.a. Manet, Schiele en Delacroix.

Audrey Tautou In het nieuws

Speelweek 21: deze week in première

22-5-2013 Vorst in aantocht? Jazeker: het is 22 mei en het is nog steeds niet lekker warm: een mooi moment om in de bioscoop te zitten. Deze week komen er maar liefst acht nieuwe films uit: de film van de week is Fast & Furious 6.

Still uit The Five-Year Engagement

Deze week in première: speelweek 26

27-6-2012 Het is woensdag en je weet het inmiddels: morgen komen er weer nieuwe films uit! BiosAgenda.nl zet ze allemaal op een rij.

Audrey Tautou: 'ik stop'

8-8-2011 Audrey Tautou heeft in een interview met The Daily Telegraph gezegd dat ze wil stoppen met acteren. De hoofdrolspeler uit Le fabuleux destin d'Amélie Poulain vindt het jammer dat ze door het acteren nergens meer tijd voor heeft.

Box Office Update - week 22 2009

Angels & Demons behoudt eerste plaats

2-6-2009 Angels & Demons en Night at the Museum behouden hun eerste en tweede plaats. Op de derde en vierde plaats komen nieuwkomers Duplicity en Coco avant Chanel binnen.

Première Coco avant Chanel trekt modieus publiek

Film over mode-icoon gaat 28 mei in première

26-5-2009 De rode loper van Pathé Tuschinski in Amsterdam werd maandagavond betreden door modebepalend Nederland voor de première van Coco avant Chanel. De film over de oorsprong van het Chanel-imperium gaat aanstaande donderdag in de Nederlandse bioscopen in première.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Audrey Tautou Feiten

Audrey Tautou in Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
acteur
Geboren 9-8-1976
Audrey Tautou begon al op jonge leeftijd met acteren. Ze brak door met Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain. Daarop speelde ze in The Da Vinci Code, maar ze wil graag een echte Franse actrice blijven.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

79 films in Groningen deze week

79 films in Groningen deze weekVandaag wordt er in Groningen maar liefst 71 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl