compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Omar Sy

Omar Sy

Omar Sy: films, nieuws

 

Biografie van Omar Sy

Omar Sy is een Franse acteur, vooral bekend van zijn rol in Intouchables, waar hij een goedlachse 'streetwise' jongeman speelt die moet zorgen voor een welgestelde, aristocratische oudere man. Natuurlijk heeft Omar hiervoor ook in andere films gespeeld, maar Intouchables heeft echt zijn internationale carriëre gelanceerd. Hij ontving voor zijn rol een 'Cesar voor Beste Acteur', en was daarmee de eerste donkere acteur die deze mocht ontvangen.
Hij heeft onder andere een rol in X-Men: Days of Future Past en Good People (waar ook James Franco in speelt). Ook heeft hij een rol in het aankomende Jurassic World. Het is dus duidelijk dat Omar na Intouchables echt in het internationale 'top-of-the-bill' acteercircuit terecht is gekomen. Zijn samenwerking met regieduo Olivier Nakache en Eric Toledano is ook bijzonder; dit regieduo schrijft namelijk rollen op basis van de acteurs/actrices die ze willen inzetten, en dat heeft gezorgd voor de 'naturel' manier van acteren van Omar in Intouchables, en deze werkwijze zal ook zeker terug te zien zijn in Samba.

Trivia over Omar Sy

Toen Omar vijftien jaar geleden werd benaderd voor een rol door regieduo Olivier Nakache en Eric Toledano, zei hij tegen hen dat hij geen acteur was, waarop het regieduo antwoorden dat zij geen regisseurs zijn.

Omar Sy In het nieuws

Speelweek 16: nieuw in de bios!

20-4-2016 Het is weer druk deze week! Er komen tien nieuwe films uit dus we hebben een hoop te bespreken. De film van de week is Monsieur Chocolat.

'Magisch en een beetje over the top’

10-6-2015 Steven Spielbergs Jurassic Park (1993), naar de boeken van Michael Crichton, was vernieuwend in veel opzichten. Zo zagen de dino’s er dankzij kunstige animatronics levensecht uit (en nog steeds) en schepte Spielberg een magische wereld met hulp van de sublieme muziek van John Williams. Na nog eens twee films was het even stil rondom de franchise. Nu, veertien jaar later, krijgt regisseur Colin Trevorrow van Spielberg de kans om de filmserie nieuw leven in te blazen met Jurassic World.

Olivier Nakache, Copyright 2014 ArjoFrank

'Omar Sy is een geheim wapen'

Regisseur Olivier Nakache over Samba

14-11-2014 Vanaf donderdag 13 november draait het komische drama Samba in de bioscoop. De nieuwste film van regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledano (Intouchables). Biosagenda sprak met Olivier Nakache over de lessen die het regisseursduo leerde van het immense succes van hun vorige film en hun geheime wapen Omar Sy.

(c) Cinemien

Speelweek 46: nieuw in de bioscoop

12-11-2014 Deze week komen er zes nieuwe films uit, waaronder veel drama. De film van de week is Mommy, de nieuwe film van Canadees wonderkind Xavier Dolan.

Omar Sy in nieuwe X-men

4-3-2013 Acteur Omar Sy, die we kennen van de hit Intouchables, gaat een rol spelen in X-Men: Days of Future Past. Welke rol hij gaat spelen is nog niet bekend.

Laatste filmnieuws

Omar Sy Feiten

Omar Sy in Monsieur Chocolat
acteur, producent, stemacteur
Geboren 20-1-1978

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

164 films in Amsterdam deze week

164 films in Amsterdam deze week164 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl