compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

Police

**1/200
Waardering: 2.5/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Police

Virginie Efira (Virginie) en Omar Sy (Aristide)

Virginie Efira (Virginie) en Omar Sy (Aristide)

Delen op facebook
Police
Nederlandse première: 26-11-2020
België, China, Frankrijk, 2020, 98 min,

In Police hebben de twee politie-agenten Virginie en Aristide een heimelijke liefdesaffaire en delen voor deze dienst een auto. Ze krijgen gezelschap van de bijna gepensioneerde en rechtlijnige Erik, wanneer zij de ongewone opdracht krijgen een illegale immigrant Tohirov naar de luchthaven te begeleiden, zodat hij gedeporteerd kan worden naar Tadsjikistan. Tohirov is doodsbang en meer beginnen de politiemensen te beseffen dat ze hem naar een ongewisse dood brengen, maar de politie hoort juist mensen te beschermen.

Bekijk bij:

meJane

Police trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het roman Police van Hugo Boris, 2016.

Trailer van PoliceBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Policehttps://i1.ytimg.com/vi/_BiIcsi2kz4/hqdefault.jpg2020-07-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Anne Fontaine maakte eerder Les innocentes (2016) en Coco avant Chanel (2009).
De Belgische Virginie Efira is bekend van Elle (2016), Victoria (2016) en Sibyl (2019).
De Franse mega-ster Omar Sy is bekend van "The Intouchables" (2011), X-Men: Days of Future Past (2014) en Jurassic World (2015).

Police - Bioscopen, Tijden & Tickets

Police in de bioscoop

Wil je Police zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Drie politieagenten krijgen de ongewone taak om een illegale immigrant te escorteren naar de luchthaven om teruggestuurd te worden naar Tadsjikistan. Langzaam dringt het besef door dat ze iemand naar de dood begeleiden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De Parijse agenten Aristide en Virginie delen niet alleen een heimelijke liefdesaffaire, maar deze lange nacht ook een politieauto met hun collega Erik. Met de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan, zijn ze onderweg naar vliegveld Charles de Gaulle. Hun persoonlijke beslommeringen thuis en de terugkerende menselijke misère waar ze dagelijks mee te maken hebben in hun politiewerk maken de sfeer in de auto soms behoorlijk gespannen. Zittend op de achterbank naast de angstige Tohirov – die enkel het Tadzjieks machtig is – komt Virginie tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen. Ze neemt Aristide en Erik mee in haar dilemma en het dringt tot hen door dat Tohirov’s lot in hun handen ligt. De Franse filmmaker Anne Fontaine (Les Innocentes, Coco Avant Chanel) bewerkte het script samen met Claire Barré aan de hand van Hugo Boris’ in Frankrijk goed ontvangen roman Police (2016). Met haar scherpe gevoel voor essentie en effectieve mise-en-scène maakte ze een aangrijpende policier in sociaal-realistische sfeer, verteld vanuit verschillende perspectieven en zonder dat er een schot gelost wordt. De hoofdrollen zijn voor Virginie Efira (Le Grand Bain, Elle), Omar Sy (Demain tout Commence, Intouchables), Grégory Gadebois (J’accuse) en Payman Maadi (A Separation). De film ging in wereldpremière tijdens de Berlinale 2020.

Productiemaatschappij: Bona Film Group, Canal+ (participation), Ciné+ (participation), Ciné@ (co-production), Cofinova 15 (in association with), F Comme Film (co-production), France 2 Cinéma (co-production), France 3 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Korokoro (co-production), La Banque Postale Image 12 (in association with), La Banque Postale Image 13 (co-production), Scope Pictures (co-production), StudioCanal (co-production)

Cast & Regisseur

Omar Sy

Aristide
Peyman Moaadi

Asomidin Tohirov
Elisa Lasowski

Sonia, la femme battue
Anne Fontaine

Regisseur
Police poster