Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 15-2 t/m 21-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > Dr. Knock

Dr. Knock

**1/200
Waardering: 2.5/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

komedie

Pitch van Dr. Knock
Dr. Knock: Omar Sy
Dr. Knock: Omar Sy
Dr. Knock
Nederlandse première: 14-12-2017
Frankrijk, 2017, 114 min,
In een slaperig Frans jaren vijftig-dorpje probeert een arts met een schimmig verleden de gezonde dorpsbewoners wijs te maken dat ze ziek zijn. Weldra heeft hij een goedlopende dokterspraktijk, maar haalt zijn verleden hem in.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over Dr. Knock
De film is gebaseerd op het toneelstuk 'Knock ou le triomphe de la médecine' (1923), die een satirische kijk geeft op hypochondrie, geschreven door Jules Romains.

Leuk detail de naam van het dorpsplein is zelfde naam als van het oorspronkelijke toneelstuk.
Aanloop van Dr. Knock
Omar Sy is een zeer winstgevende acteur sinds Intouchables (2011) en Samba (2014), ook in Amerikaanse films als Inferno doet hij het goed.
BioscoopAgenda van Dr. Knock

Dr. Knock in de bioscoop

Genoeg van reclame? Klik hier!
Synopsis distributeur
Dr. Knock vertelt het verhaal van een gokker in de jaren 50 die zich voordoet als dokter om zo aan boord van een cruiseschip te komen en zijn schuldeisers te ontvluchten.

Dr. Knock vertelt het verhaal van een gokker in de jaren 50 die zich voordoet als dokter om zo aan boord van een cruiseschip te komen en zijn schuldeisers te ontvluchten. Door op het schip goed naar mensen te luisteren weet hij zich te ontpoppen als iemand die er verstand van lijkt te hebben. Hij wint het vertrouwen van zijn ‘patiënten’ en dankzij de voldoening en warmte die hij van hen terugkrijgt besluit hij geneeskunde te gaan studeren. Enkele jaren later keert Knock met zijn diploma op zak terug naar Frankrijk en gaat hij in een klein dorpje grenzend aan de Zwitserse Alpen aan de slag als arts. De dorpelingen zijn argwanend naar hun nieuwe dokter maar langzaam wint hij het vertrouwen, tot zijn voormalige schuldeisers hem op het spoor komen en hem dreigen te ontmaskeren…