compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Warner Bros produceert biopic Coco Chanel

Warner Bros produceert biopic Coco Chanel

Audrey Tautou gecast in de hoofdrol

27-8-2008 Voor het filmproject Coco avant Chanel, over het leven van de bekende mode-ontwerpster Coco Chanel, is Warner Bros aangetrokken als producent en financier. Het filmproject zal dit najaar van start gaan.

Delen op facebook

De biopic gaat over de vrouw die aan het begin van de 20ste eeuw een mode-imperium op wist te bouwen met elegante ontwerpen en natuurlijk het nog immer populaire parfum Chanel No. 5. In de film zullen jurken uit de Chanel-collectie te zien zijn. De mode-ontwerper Karl Lagerfeld, de huidige art director van het modehuis Chanel, zal erop toezien dat de kostuums en accessoires zo nauwkeurig mogelijk worden nagemaakt.

De hoofdrol zal gespeeld worden door Audrey Tautou (Amélie, The Da Vinci Code). Alessandro Nivola speelt Chanel's welgestelde minnaar, die het mogelijk maakte dat Chanel haar eerste winkel kon openen. De regie van de biopic ligt in handen van de Franse regisseuse Anne Fontaine.

Er zijn momenteel verschillende film- en televisieproducties rond Coco Chanel in de maak. Daniele Thompson is bezig met een dramafilm. Naar verluidt zou ook Demi Moore betrokken zijn bij een film rond Chanel.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.