compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 21: deze week in première

Speelweek 21: deze week in première

22-5-2013 Vorst in aantocht? Jazeker: het is 22 mei en het is nog steeds niet lekker warm: een mooi moment om in de bioscoop te zitten. Deze week komen er maar liefst acht nieuwe films uit: de film van de week is Fast & Furious 6.

Delen op facebook

In het zesde deel van de populaire serie zijn Domn en zijn crew rijk geworden na de gebeurtenissen in Fast Five. Door hun strafblad kunnen ze echter het land niet meer in. De overheid belooft ze een schone lei als ze helpen een gevaarlijke bende op te rollen.

De complete cast van The Fast and the Furious is weer paraat: zo zien we onder andere Vin Diesel, Michelle Rodriguez en Paul Walker. De Taiwanese regisseur Justin Lin maakte in de serie eerder The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Fast & Furious en Fast Five.

Dan The Company You Keep: Jim, gespeeld door Robert Redford is een ex-militante anti-Vietnam activist. Hij leeft al jaren onder een schuilnaam in Albany. Als een ambitieuze reporter (Shia LaBeouf) gaat graven komt hij achter zijn ware identiteit. Jim moet vluchten met zijn 11-jarige dochter.

Robert Redford speelt niet alleen de hoofdrol in deze film. Ook regisseert en produceert hij de film. Niet slecht voor een man van 74.

De documentaire The Act of Killing gaat over de militaire coup in Indonesië in 1965: Anwar Congo en zijn vrienden brachten meer dan een 1 miljoen mensen om. De makers van deze documentaire vroegen deze massamoordenaars om hun oorlogsdaden naar boven te halen en hun herinneringen en fantasieën in kaart te brengen.

L'écume des jours gaat over Colin: hij heeft een plezierig leven: hij is rijk en heeft aan Chick een goede vriend. Dan ontmoet Chick Alise die hem voorstelt aan Chloe. Chloe en Colin worden verliefd en trouwen uiteindelijk. Tijdens de huwelijksreis wordt Chloe echter ziek. Terwijl haar situatie verslechtert, gaat het ook steeds slechter tussen Chick en Alise.

Audrey Tautou heeft het maar druk: enkele maanden voor deze release was ze ook te zien in Thérèse Desqueyroux.

Los Amantes Pasajeros is op twee manieren te vertalen: ls 'de vluchtige verliefden' of de 'passagier verliefden'. Dat zit zo: Een vlucht richting Mexico dreigt door falende apparatuur neer te storten. De piloten proberen een oplossing te verzinnen en het overige personeel probeert de passagiers te kalmeren. Dit ledit tot hilarische en excentrieke taferelen.

Regisseur Pedro Almodóvar kennen we van films als La piel que habito en Hable con ella. Met deze luchtige film slaat hij een hele andere weg in.

Het script van Welcome to the Punch: is al een aantal jaren oud: het stond op een lijst van beste, ongeproduceerde films. Nu is het dan eindelijk zover.

Max is een detective die al jaren achter de beruchte crimineel Jacob aanzit. Als hij hem bijna te pakken heeft wordt hij in zijn knie geschoten. Jaren later komen ze elkaar weer tegen: dit keer zijn ze echter op elkaar aangewezen om te overleven.

The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia is geen sequel van The Haunting in Connecticut. Men kan dit meer zien als een zusterfilm.

Als Andy en Lisa verhuizen naar een landhuis in Georgia ziet hun dochtertje Heidi vreemde verschijningen. Is het slechts haar fantasie of is er meer aan de hand?

We sluiten af met Paris, Texas: een rerelease uit 1984. Na vier jaar van bizzare afwezigheid duikt Travis, wereldvreemd en met geheugenverlies, weer op in de woestijn bij de Mexicaanse grens. Walt, zijn broer, voedt de intussen zeven jaar oude zoon Hunter op, sinds de ex-vrouw van Travis hem aan zijn deur heeft achtergelaten. Als vreemden voor elkaar bouwen vader en zoon een voorzichtige vriendschap op. Samen willen ze Jane terugvinden en opnieuw een gezin vormen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.