compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Itzhak

Itzhak

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

documentaire

Pitch van Itzhak
Itzhak Perlman (Zichzelf)
Itzhak Perlman (Zichzelf)
Delen op facebook
Itzhak
Nederlandse première: 10-10-2019
Israël, Verenigde Staten, 2017, 82 min,
Itzhak vertelt het verhaal over het leven en de muziek van Itzhak Perlman, alom beschouwd als de grootste nog levende violist, die samenwerkt(e) met vele andere grootheden.
Itzhak trailer en bijzonderheden
Itzhak heeft thema muziek gemaakt voor verschillende films waaronder Schindler's List (1993).
Aanloop
Itzhak Perlman en Toby Perlman zijn als zichzelf in de film te zien.
Itzhak - Bioscopen, Tijden & Tickets

Itzhak in de bioscoopSynopsis distributeur
Itzhak vertelt het buitengewone verhaal over het leven en de muziek van Itzhak Perlman, alom beschouwd als de grootste nog levende violist.

De voor een Grammy Award 2019 (Best Music Film) genomineerde film Itzhak vertelt het buitengewone verhaal over het leven en de muziek van Itzhak Perlman, alom beschouwd als de grootste nog levende violist, die samenwerkt(e) met vele andere grootheden en mede verantwoordelijk was voor de gelauwerde soundtracks van o.a. Schindler’s List en Memoirs of a Geisha. Deze onthullende documentaire onderzoekt de manieren waarop Perlman's passie voor muziek hem in staat stelde om zich -ondanks uitdagende omstandigheden- persoonlijk te ontwikkelen, waardoor een genuanceerd portret ontstaat van een man wiens opmerkelijke overlevingsdrang nooit ver verwijderd is van zijn enorme vrijgevigheid en humor.?Regisseur Alison Chernick kreeg uitgebreid toegang tot Perlman en zijn omgeving. In Itzhak horen we het verhaal van obstakels en overleving, we volgen het pad van het Joodse volk vanuit de chaos binnen Europa naar de belofte van Israël, we zien de geborgenheid van het thuisfront en zien hoe humor en talent combineren met discipline en ambitie.