compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > George W. Bush

George W. Bush

George W. Bush: films, nieuws

 

Biografie van George W. Bush

George W. Bush is de zoon van de voormalig 41ste president van de VS, George Bush en Barbara Bush. Hij is getrouwd met Laura Bush en heeft twee dochters: Barbara en Jenna Bush.

De carriere van Bush jr. startte in het leger als piloot van 1968 tot 1973. Toen hij het leger verliet begon hij met een studie aan de gerenommeerde Harvard Universiteit, waar hij in 1978 zijn Masters of Bussiness Administration (MBA) haalde. Na zijn studie ging Bush handelen in claims voor olie en mineraalgronden in West-Texas.

De republikeinse politicus Bush was in de jaren voor zijn presidentschap gouverneur van de staat Texas. In januari 2001 werd Bush in een nek-aan-nekrace met Al Gore verkozen tot de 43ste president van de Verenigde Staten.

De aanslagen van 11 september en de oorlogen in Afghanistan en Irak hebben een grote stempel gedrukt op de regeerperiode van Bush in het Witte Huis. Het zijn deze gebeurtenissen die de heftigste kritiek met zich meegebracht hebben.

Opvallend aan het presidentschap van Bush is dat hij zowel het hoogste als het laagste waarderingscijfer voor een Amerikaanse president ooit heeft gekregen van het volk. Net na 11 september 2001 scoorde hij een waardering van 90%. Medio 2007 was het percentage het laagst met 27%.

Op het witte doek verscheen hij voornamelijk in kritische documentaires over de aanslagen van 11 september en de oorlog in Irak, waaronder Michael Moore's Fahrenheit 9/11 en Alex Gibney's Taxi to the Dark Side.

Oliver Stone kondigde in 2008 een film aan over het leven en presidentschap van Bush, getiteld W..

Trivia over George W. Bush

George W. Bush had jarenlang een drankprobleem. Op zijn 40ste kwam George tot het besef dat hij wat moest doen aan zijn drankprobleem. Hij bestudeerde de bijbel en sloot zich aan bij de Methodistische kerk waar ook zijn vrouw toe behoorde. Vanaf dat moment dronk hij geen druppel alcohol meer.

George W. Bush In het nieuws

Max Payne regeert in box office VS

Biopic George W. Bush komt binnen op vierde plaats

20-10-2008 De Nederlandse critici vonden Max Payne maar niets. In Amerika was men iets milder over de verfilming van het donkere actiespel. Het Amerikaanse publiek trok zich van dit alles niets aan en en maakte dat de film het best bezocht werd in het afgelopen weekend.

Cast 'filmregering' Bush bijna rond

Thandie Newton gecast als Condoleezza Rice

7-4-2008 Oliver Stone werkt momenteel aan een film over het leven van de Amerikaanse president George W. Bush, getiteld W.. De casting van de regering-Bush is momenteel in volle gang.

Laatste filmnieuws

George W. Bush Feiten

acteur
Geboren 6-7-1946
George W. Bush werd in januari 2001 de 43ste president van de Verenigde Staten. Op het witte doek verscheen hij voornamelijk in kritische documentaires over de aanslagen van 9/11 en de oorlog in Irak.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

61 films in Arnhem deze week

61 films in Arnhem deze week61 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl