compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Bowling for Columbine

Bowling for Columbine

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

documentaire, filmhuis

Pitch van Bowling for Columbine
Bowling for Columbine filmstill
Bowling for Columbine filmstill
Delen op facebook
Bowling for Columbine
Nederlandse première: 5-12-2002
Canada, Verenigde Staten, 2002, 123 min,
Documentaire over de oorzaken en gevolgen van de wapengekte in de Verenigde Staten. Het startpunt is de moordpartij in 1999 op de Columbine Highschool in Littleton, waarbij twee scholieren elf medescholieren en een docent vermoordden.
bijzonderheden over Bowling for Columbine
Ook nu weer haalt Moore absurde feiten naar boven, zoals de stunt van een bank, die iedere nieuwe rekeninghouder een gratis geweer geeft. Dat het soort kogels dat in Littleton werd gebruikt vrij te koop is in het warenhuis K-Pack grijpt Moore aan voor een bezoek aan de directie, waarbij hij twee overlevenden van de slachting - waarvan de een zijn verdere leven in een rolstoel moet doorbrengen - meeneemt.
De climax is een bezoek aan Charlton Heston, die als voorzitter van de NRA (National Rifle Association) het liefst iedere Amerikaan met een wapen ziet rondlopen. Tegen Moores verbale aanvallen is Heston niet bestand. De gunman komt niet verder dan gestamel, waarna hij wegvlucht.
Aanloop van Bowling for Columbine
Michael Moore regisseerde ook Roger & Me (1989), "Two Mikes Don't Make a Wright" (1992), "Canadian Bacon" (1995), The Big One (1997) en "And Justice for All" (1998).
Recensies van Bowling for Columbine
BioscoopAgenda van Bowling for Columbine

Bowling for Columbine in de bioscoop