compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Charlton Heston

Charlton Heston

Charlton Heston: films, nieuws

 
Biografie van Charlton Heston
Charlton Heston
Charlton Heston was een bekend Hollywood-acteur. Hij behaalde zijn grootste succes in 1959 in de historische spektakelfilm Ben-Hur waarin hij de titelrol op zich nam en waarvoor hij de Oscar voor beste acteur won. Zijn meest bekende rollen speelde hij in onder meer de science-fictionfilm Planet of the Apes (1968), het Bijbelse The Ten Commandments en het oorlogsepos El Cid.

Enkele malen regisserde Heston zelf films. Zijn grote passie was het verfilmen van de werken van Shakespeare. Voor het door hem geregisserde Antony and Cleopatra schreef hij zelf het script en speelde hij de rol van Marcus Antonius.

Naast zijn werkzaamheden als acteur was Heston veelvuldig politiek actief. Hij zette zich in de jaren '50 en '60 in voor mensenrechten aan de zijde van onder meer Martin Luther King en was fel tegenstander van de Oorlog in Vietnam. Tot 2003 was Heston voorzitter van de National Rifle Association (NRA), de belangenvereniging die zich inzet voor het recht tot het dragen van wapens. In deze hoedanigheid deed hij zijn uitspraak: 'from my cold dead hands', terwijl hij een geweer boven zijn hoofd hief. Het fragment kreeg een wrange lading in de documentaire Bowling for Columbine van Michael Moore.

Heston was getrouwd met Lydia Maria Clark Heston sinds 1944, met wie hij twee kinderen kreeg. In 1995 kwam zijn autobiografie uit getiteld 'Into the Arena'. Hij was sinds 2003 niet meer in een film- of TV-productie te zien, toen Alzheimer bij hem geconstateerd werd. 5 april 2008 overleed de acteur in zijn huis in Beverly Hills.
Charlton Heston In het nieuws

Wie regisseert de Planet of the Apes sequel?

26-9-2012 Eerder deze maand werd bekend dat regisseur Rupert Wyatt niet zal meewerken op een vervolg van Rise of the Planet of the Apes. Er zijn inmiddels meerdere voor de regieklus.

Acteur Charlton Heston overleden

Filmlegende sterft op 83-jarige leeftijd

6-4-2008 De Oscarwinnende acteur Charlton Heston, bekend van zijn vertolkingen van epische personages als Mozes en Michelangelo, is afgelopen zaterdag overleden in zijn huis in Beverly Hills.

Laatste filmnieuws
Charlton Heston Feiten
acteur, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 4-10-1924, overleden 5-4-2008
Charlton Heston werd bekend door zijn vertolking van epische personages als Ben-Hur en Mozes in The Ten Commandments. Hij was politiek actief en voorzitter van de National Rifle Association.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
77 films in Den Haag deze week
77 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 152 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl