compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Michael Moore

Michael Moore

Michael Moore: films, nieuws

 

Biografie van Michael Moore

Michael Moore in Fahrenheit 11/9
Michael Moore in Fahrenheit 11/9
Michael Moore is een politiek en maatschappelijk geëngageerde schrijver en tv/filmmaker uit de Verenigde Staten.

Moore boekte veel bewondering met de Oscarwinnende documentaire Bowling for Columbine en de met de Gouden Palm bekroonde filmdocu Fahrenheit 9/11.

Moore is ook als schrijver actief. Hij heeft enkele bestsellers geschreven waaronder 'Stupid White Men' (2001) en 'Will they ever trust us again? Letters from the war zone' (2004).

In 2007 kwam zijn documentaire Sicko uit, over het gezondheidsstelsel van de Verenigde Staten. Moore onderzoekt daarin hoe het kan dat zelfs de verzekerde patiënten in Amerika niet de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Michael Moore In het nieuws

Controversiële Trump documentaire FAHRENHEIT 11/9 vanaf september in NL

31-8-2018 Splendid Film heeft de rechten bemachtigd van de documentaire over president Donald Trump: Fahrenheit 11/9 die een provocerende en komische kijk geeft op de tijd waarin we leven.

Michael Moore maakt film over Trump

19-10-2016 Michael Moore heeft in het geheim gewerkt aan een film over Donald Trump. De film is een registratie van een theatershow van Moore en is al klaar. De film komt ook op de Nederlandse TV.

© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc., Ratpac-Dune Entertainment LLC and Ratpac Entertainment, LLC

Speelweek 12: nieuw in de bios!

23-3-2016 Het is weer woensdag en we hebben weer een hoop te bespreken. Deze week komen er acht nieuwe films uit en de film van de week is Batman v Superman: Dawn of Justice.

Cheryl Boone Isaacs

Academy-president reageert op 'witte' Oscars

19-1-2016 Toen de genomineerden voor de Oscars werden bekend gemaakt ontstond er al snel ophef over het gebrek aan etnische diversiteit bij de genomineerde acteurs en actrices. De president van de Academy, Cheryl Boone Isaacs, heeft nu gereageerd.

Michael Moore klaagt producenten aan

8-2-2011 Documentairemaker Michael Moore heeft de producenten Harvey en Bob Weinstein aangeklaagd. Volgens Moore heeft de Weinstein Company winst van zijn film weggesluisd.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Michael Moore Feiten

acteur, musicus, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 23-4-1954
Michael Moore is een politiek en maatschappelijk geëngageerde schrijver en tv/filmmaker die veel bewondering boekte met de Oscarwinnende documentaire Bowling for Columbine en de met de Gouden Palm bekroonde filmdocu Fahrenheit 9/11.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+