compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU

Fahrenheit 9/11

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Fahrenheit 9/11

Fahrenheit 9/11

Fahrenheit 9/11

Delen op facebook
Fahrenheit 9/11
Nederlandse première: 22-7-2004
Verenigde Staten, 2004, 110 min,

Documentaire over de vermeende banden tussen de families van president George W. Bush en al-Qaida terrorist Osama Bin Laden. Moore beweert dat Bush Sr. zakelijke banden heeft met de vader van Osama Bin Laden, die een Saudische bouwmagnaat was. Ook stelt de filmmaker dat de Amerikaanse regering de aanslagen van 11 September 2001 heeft aangegrepen om haar eigen (dubieuze) plannen door te drukken.

bijzonderheden

Winnaar van de Gouden Palm in Cannes 2004. De jury in Cannes werd voorgezeten door regisseur Quentin Tarantino. Moores vorige film, Bowling for Columbine, werd in 2003 ook geselecteerd voor de competitie. Icon Prod., het bedrijf van acteur/regisseur Mel Gibson, was betrokken bij de productie van deze documentaire. De Amerikaanse filmkeuring bestempelde de film, die de Amerikaanse president Bush bekritiseert, als 'R'. De keuring vond de film deels gewelddadig en verontrustend en wees ook op het taalgebruik, waardoor jongeren tot 17 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene mogen kijken...

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Michael Moore regisseerde eerder ook The Big One, "Canadian Bacon", "Pets or Meat: The Return to Flint", Roger & Me en Bowling for Columbine.

Fahrenheit 9/11 - Bioscopen, Tijden & Tickets

Fahrenheit 9/11 in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Dog Eat Dog Films, Miramax Films

Cast & Regisseur

George W. Bush

Zichzelf (archive footage)
Michael Moore

Zichzelf - Narrator
Michael Moore

Regisseur
Fahrenheit 9/11 poster

Nieuws over Fahrenheit 9/11