compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Fahrenheit 9/11

Fahrenheit 9/11

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

documentaire, filmhuis

Pitch van Fahrenheit 9/11
Fahrenheit 9/11
Fahrenheit 9/11
Delen op facebook
Fahrenheit 9/11
Nederlandse première: 22-7-2004
Verenigde Staten, 2004, 110 min,
Documentaire over de vermeende banden tussen de families van president George W. Bush en al-Qaida terrorist Osama Bin Laden. Moore beweert dat Bush Sr. zakelijke banden heeft met de vader van Osama Bin Laden, die een Saudische bouwmagnaat was. Ook stelt de filmmaker dat de Amerikaanse regering de aanslagen van 11 September 2001 heeft aangegrepen om haar eigen (dubieuze) plannen door te drukken.
bijzonderheden over Fahrenheit 9/11
Winnaar van de Gouden Palm in Cannes 2004. De jury in Cannes werd voorgezeten door regisseur Quentin Tarantino. Moores vorige film, Bowling for Columbine, werd in 2003 ook geselecteerd voor de competitie. Icon Prod., het bedrijf van acteur/regisseur Mel Gibson, was betrokken bij de productie van deze documentaire. De Amerikaanse filmkeuring bestempelde de film, die de Amerikaanse president Bush bekritiseert, als 'R'. De keuring vond de film deels gewelddadig en verontrustend en wees ook op het taalgebruik, waardoor jongeren tot 17 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene mogen kijken...
Aanloop van Fahrenheit 9/11
Michael Moore regisseerde eerder ook The Big One, "Canadian Bacon", "Pets or Meat: The Return to Flint", Roger & Me en Bowling for Columbine.
BioscoopAgenda van Fahrenheit 9/11

Fahrenheit 9/11 in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Fahrenheit 9/11 zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 4 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire van Michael Moore over de vermeende banden tussen de families van president George W. Bush en al-Qaida leider en terrorist Osama Bin Laden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen