compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kredietcrisis volgens Michael Moore

Kredietcrisis volgens Michael Moore

Filmmaker Michael Moore verkiest kredietcrisis boven buitenlandbeleid van VS.

De nieuwe film van Michael Moore zal niet meer handelen over het buitenlandbeleid van Bush en de veranderende houding van de wereld tegenover Amerika. Hij heeft zijn focus verplaatst naar de Amerikaanse economie en de wereldwijde kredietcrisis.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Regisseur Michael Moore brengt in het voorjaar een film uit over de kredietcrisis. In mei 2008 begon hij aan zijn nieuwe film. Hij wilde hierin het buitenlandbeleid van Bush en de Amerika's positie in de wereld behandelen.

Onder invloed van de politieke gebeurtenissen de afgelopen maanden, heeft Moore zijn onderwerp echter veranderd. Hij zal zich gaan richten op de zeer actuele kredietcrisis en de rol van Amerika hierin. De film moet in het voorjaar al uitkomen, dus Moore moet behoorlijk doorwerken.

De film zal een 'einde der tijden' toon bezigen. Niet iedereen is even positief over Moores plannen. Moore brak namelijk door met zijn kritiek op de Republikeinse politiek (zie Fahrenheit 9/11). Net nu de kans bestaat dat het beter zal gaan met de Amerikaanse politiek met aan het hoofd Barack Obama, een Democraat, is nieuwe kritiek niet bepaald gewenst. Moores vaste producent, The Weinstein Company, heeft het project dan ook geweigerd.

Een ander punt van kritiek is of het onderwerp nog wel relevant is wanneer de film uitkomt. Op het moment zijn er zeer veel veranderingen gaande op het gebied van de economie. En de gemiddelde wereldburger wordt al doodgegooid met informatie over de wereldwijde financiële problemen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.