compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 12-12 t/m 18-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nieuwe film Michael Moore onder vuur

Nieuwe film Michael Moore onder vuur

Amerikaanse regering poogt film uit de bioscoop te houden.

22-5-2007 Na Bowling for Columbine en Fahrenheit 9/11 komt regisseur "Michael Moore" opnieuw met een uitermate kritische film over de Amerikaanse maatschappij. Dit keer neemt hij de gezondheidszorg onder de loep in de film Sicko. Op het filmfestival van Cannes werd deze voor het eerst vertoond in aanwezigheid van Moore.

Delen op facebook

Om aan te tonen hoe slecht de Amerikaanse zorgsector zou functioneren, reisde hij af naar het communistische Cuba waar mensen volgens Moore een betere medische behandeling zouden krijgen. Deze reis druist in tegen de politieke en economische boycot die in de VS tegen Cuba bestaat.

De Amerikaanse regering onderzoekt momenteel of de film om deze reden verboden kan worden. Als blijkt dat de regisseur inderdaad strafbaar bezig is geweest, zou het gevolg kunnen zijn dat Sicko niet in de Amerikaanse bioscopen vertoond mag worden.

In 2005 won "Michael Moore" nog een Gouden Palm in Cannes met Fahrenheit 9/11 waarin hij de oorlog in Irak sterk bekritiseerde. Het is nog onduidelijk wanneer Sicko in de Nederlandse bioscopen komt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.