compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 21-1 t/m 27-1
Film van de week!
MENU

The Corporation

****1/2
Waardering: 4.5/5

Pitch

Documentaire over het fenomeen 'De Onderneming', van de recente geschiedenis tot aan de huidige tijd.
Delen op facebook
The Corporation
Canada, 2003, 165 min,

bijzonderheden

De documentaire probeert in kaart te brengen wat de macht is van grote bedrijven in onze kapitalistische samenleving. En hoe die macht steeds vaker lijkt te ontsporen. Na de val van het communisme is het kapitalisme in Amerika tot grote winnaar uitgeroepen. 'The Corporation' probeert die triomfantelijke glimlach van het kapitalistische gezicht te slaan.
150 Jaar geleden was een corporation een samenwerkingsverband dat werd opgericht om grote projecten aan te pakken, bijvoorbeeld een brug. Tegenwoordig is de invloed van bedrijven doorgesijpeld in alle geledingen van onze maatschappij. De documentaire belicht de verhouding van corporaties met milieu, arbeidsomstandigheden, globalisme, politieke partijen, media. De uitverkoop van staatsbedrijven, waardoor zelfs water onbetaalbaar wordt voor de armsten. Het patenteren van micro-organismen en andere stoffen in de natuur, waardoor medicijnen en landbouwzaden onbetaalbaar worden. De makers hebben zich bij deze documentaire gebaseerd op het boek van Joel Bakan: 'The Corporation: the pathological pursuit of profit and power'. Winnaar van het Vancouver International Filmfestival en de 'Speciale Juryprijs' tijdens het IDFA (2003). Werd ook door het publiek uitgeroepen als winnaar op het Sundance Film Festival (2004).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regiedebuut van Jennifer Abbott. Mark Achbar regisseerde eerder Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media (1992) en "Two Brides and a Scalpel: Diary of a Lesbian Marriage" (1999).

The Corporation - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Corporation in de bioscoop

Wil je The Corporation zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over het fenomeen 'De Onderneming', van de recente geschiedenis tot aan de huidige tijd.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Big Pictures Media Corporation

Cast & Regisseur