compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 12-12 t/m 18-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 12: nieuw in de bios!

Speelweek 12: nieuw in de bios!

23-3-2016 Het is weer woensdag en we hebben weer een hoop te bespreken. Deze week komen er acht nieuwe films uit en de film van de week is Batman v Superman: Dawn of Justice.

Delen op facebook

Batman neemt het op tegen Superman: de superheld die bijna als een god is verheven. Terwijl de twee tegen elkaar strijden komt er een bedreiging van buitenaf die de mensheid gevaar brengt.

Volgens de producenten was "Ben Affleck" de eerste en enige keus voor de rol van Bruce Wayne/Batman. Hij speelt een oudere versie van Batman dan we eerder hebben gezien. "Henry Cavill" speelt weer Superman, net als in "Men of Steel".

Uit Nederland: De Helleveeg. Albert is vanaf 6-jarige leeftijd zeer onder de indruk van zijn tante Tiny die hem bijzondere verhalen vertelde. Tiny is altijd vrijgezel gebleven en heeft een moeizame band met de rest van haar familie.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden. Meer weten? Kijk hier dan de interviews gemaakt tijdens de castpresentatie!

Erg mooi is Krigen: militair Claus M. Pedersen zit met zijn mannen in Afghanistan terwijl zijn vrouw in Denemarken het gezin runt. Als de militairen in een hinderlaag terecht komen moet Pedersen een beslissing nemen die verregaande gevolgen heeft voor zijn hem en zijn gezin.

"Tobias Lindholm" maakte eerder de film Kapringen. Ook in die film speelde "Pilou Asbæk" de hoofdrol.

"Michael Moore" is weer terug met een nieuwe documentaire: Where to Invade Next. Michael Moore reist naar meerdere landen on te kijken hoe zijn de dingen aanpakken. Wat kan hij meenemen uit deze landen wat de problemen van de Verenigde Staten kan oplossen? Hij reist onder andere naar Italië, Noorwegen, Tunesië en Frankrijk.

Passend rond de Pasen: Risen. In deze film zien we het verhaal van Jezus en zijn wederopstanding vanuit de ogen van een ongelovige Romeinse soldaat. De soldaat moet het lichaam van Jezus vinden om een opstand van christenen te voorkomen.

Mountains May Depart is een mooie Chinese film die wereldwijd in première op het filmfestival van Cannes waar hij draaide in het hoofdprogramma.

Een jong meisje wordt het hof gemaakt door twee verschillende mannen: de een heeft een tankstation, de ander werkt in een kolenmijn. Ze zal moeten kiezen tussen de twee, voor zichzelf, maar ook voor haar toekomstige zoon. We volgen het drietal over een periode van 25 jaar.

Iets heel anders is History's Future. MP verliest zijn geheugen tijdens een roofoverval. Hij besluit door Europa te reizen en door zijn bijzondere ontmoetingen krijgt hij inzicht in de complexiteit van gevoelens die aanwezig zijn in het Europa van de 21ste eeuw.

Regisseur Fiona Tan maakt vooral video-installaties. Ze exposeert over de hele wereld.

We sluiten af met Transit Havana. Ieder jaar reizen er twee plastisch chirurgen naar Cuba. Volgens de wet mogen er vijf personen per jaar een geslachtsoperatie ondergaan. In deze documentaire volgen we drie personen die wachten op een operatie. Deze film is tegelijkertijd met de bioscooprelease ook te zien via het nieuwe VOD-kanaal Filmthuis.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.