compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Barack Obama

Barack Obama

Barack Obama: films, nieuws

 

Biografie van Barack Obama

Barack Obama in Zero Days
Barack Obama in Zero Days
Barack Obama valt voor het eerst op tijdens de Democratische Conventie van 2004. In zijn 'endorsement speech' voor John Kerry laat hij meteen horen dat hij een begenadigd spreker is en dat hij heel goed aanvoelt hoe je de Amerikanen positief op hun patriottisme kunt aanspreken.

Wanneer hij zich later als presidentskandidaat stelt voor de Democratische partij grijpt hij steeds terug op elementen uit die speech, zoals "There are no blue states, or red states, but the United States of America", "The Audacity of Hope", enz.

Barack Obama wordt geboren in Honolulu, Hawaii. Door familie-omstandigheden verhuist het gezin naar Indonesië in 1967. Obama gaat er naar lokale scholen in Jakarta tot zijn tiende, waarna hij met zijn gezin weer teruggaat naar Hawaii.

Obama studeert politicologie aan de Columbia University in New York. Hij studeert af in 1983 en start na enkele bijbaantjes een studie rechten aan Harvard University in Cambridge, waar hij in 1991 magna cum laude afstudeert.

In 1996 wordt Obama verkozen tot senator van de staat Illinois. Hij wordt twee keer herkozen voor deze positie. In 2000 besluit hij zich verkiesbaar te stellen voor een positie in het huis van afgevaardigden. Hij verliest en stelt zich in 2003 verkiesbaar voor het senaatschap. Ditmaal wordt hij met overweldigende meerderheid verkozen tot senator namens de staat Illinois.

Internationale bekendheid verwierf Obama met zijn besluit om zich verkiesbaar te stellen voor het Amerikaanse presidentschap namens de Democratische partij. Hij nam het hier al gauw op tegen een andere sterke kandidaat: "Hilary Clinton".

De strijd om het kandidatuur namens de Democraten levert een onderlinge krachttoer op, die maandenlang het internationale nieuws beheerst en doet vermoeden dat het niet gaat om de strijd om de kandidatuur, maar om het presidentschap. In de tussentijd wordt namens de Republikeinen John McCain als kandidaat naar voren geschoven.

Obama verwerft tijdens zijn politieke carrière dankzij zijn charismatische speeches de bijnaam 'The Black Kennedy'.

Op 4 november 2008 werd Obama gekozen als 44e president van de Verenigde Staten. Obama schrijft hiermee geschiedenis door als eerste Afro-Amerikaan het strijd om het Witte Huis te winnen.

Op 9 oktober 2009 wordt bekend gemakat dat Obama de Nobelprijs voor de Vrede toegekend krijgt. Obama krijgt de onderscheiding voor zijn 'buitengewone inspanningen om de internationale diplomatie en samenwerking tussen volkeren te versterken'.

Trivia over Barack Obama

- Zijn slogan bij zijn kandidaatschap voor de Democraten was 'Yes we can'. Will.I.Am van de groep "Black Eyed Peas" ondersteunde deze campagne met een hierop gebaseerd lied, dat miljoenen keren bekeken werd op YouTube.

- Tijdens de keynote speech van de Democratische Conventie van 2004 is duidelijk te zien dat het merendeel van het publiek Obama niet kent, maar langzaam aan tijdens de speech wordt het publiek steeds meer emotioneel en tegen het einde zelfs extatisch.

Barack Obama In het nieuws

HBO koopt rechten Obama-documentaire

Productie van Edward Norton al in 2006 gestart

7-11-2008 Ruim een miljoen dollar is er naar verluidt betaald voor een documentaire van Amy Rice en Alicia Sams over de twee jaar durende traject dat voor Barack Obama uiteindelijk leidde tot het Amerikaanse presidentschap, dat meldt Variety.

Laatste filmnieuws

Barack Obama Feiten

acteur, producent
Geboren 4-8-1961
Barack Obama is een Amerikaanse democratische politicus, die in 2008 werd verkozen tot president, samen met running mate Joe Biden. Hij werd daarmee de eerste zwarte Amerikaanse president.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

61 films in Rotterdam deze week

61 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 23:40 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl