compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Citizenfour

Citizenfour

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

documentaire, filmhuis

Pitch van Citizenfour
Citizenfour filmstill
Citizenfour filmstill
Delen op facebook
Citizenfour
Nederlandse première: 28-5-2015
Duitsland, Verenigde Staten, 2014, 114 min,
In januari 2013 ontving de Amerikaanse documentairemaakster Laura Poitras gecodeerde e-mails van 'Citizenfour'. Deze bron beweerde informatie te hebben over grootschalige afluisterpraktijken van de Amerikaanse overheid. Vijf maanden na de eerste e-mails vloog Poitras samen met verslaggevers Glenn Greenwald en Ewen MacAskill naar Hong Kong om de bron, die uiteindelijk Edward Snowden bleek te zijn, te spreken. Alle gesprekken met Snowden werden gefilmd waardoor deze intrigerende documentaire gemaakt kon worden.
trailer en bijzonderheden over Citizenfour
Citizenfour won in 2015 de Oscar voor Beste Documentaire.
Aanloop van Citizenfour
Laura Poitras maakte voor Citizenfour twee documentaires over het Amerika na 11 September: 'My Country' (2006) en 'The Oath' (2010). Ze zou een derde documentaire maken over de vermeende wanpraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Poitras was al een paar jaar bezig met informatie vergaren toen ze de spraakmakende e-mails ontving van Snowden.
Onze recensie
****1/2

'Een politieke horror'

Wanneer men kijkt naar "Citizenfour" kan men niet anders concluderen dat de politici van deze wereld ons allemaal meesleuren in hun leugens met hun verwoestende verraad op onze privacy. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Citizenfour

Citizenfour in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Citizenfour zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over Edward Snowden, de NSA-medewerker die aan licht bracht dat de Amerikaanse overheid alle moderne communicatiemiddelen kan afluisteren.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen