compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Dit zijn de beste films van 2015!

Dit zijn de beste films van 2015!

Het is tijd om de balans op te maken. Wat zijn volgens BiosAgenda.nl de tien beste films van 2015? En wat vinden jullie?

Delen op facebook
Dit zijn de beste films van 2015!

Dit zijn de beste films van 2015!

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Voordat we klachten krijgen: deze lijst is opgesteld voordat de Nederlandse pers Star Wars: The Force Awakens heeft kunnen zien. Die zal dus op iedere lijst ontbreken!

1. Mad Max: Fury Road

Een visueel spektakel dat zijn weerga niet kent. Wie had er gedacht dat twintig jaar na het derde deel van Mad Max er weer zo'n sterke film gemaakt zou worden? En laten we vooral de grandioze rol van Charlize Theron als Furiosa niet vergeten. Lees ook de recensie van deze film!

2. Son of Saul

Son of Saul is een film die je geen moment onberoerd laat. Dat komt niet alleen door het onderwerp van de Holocaust maar ook de unieke, benauwde stijl van de manier waarop het is gefilmd. De recensie van deze film lees je hier.

3. Inside Out

Pixar heeft natuurlijk al heel veel sterke films op zijn naam staan maar met Inside Out maakte ze een echte voltreffer. Een uniek idee, feilloos uitgevoerd. Ook deze film kreeg vijf sterren in de recensie.

4. It Follows

Toen It Follows uit kwam in Amerika ontstond er direct een hype. Toen de film een paar maanden later in Nederland uitkwam begrepen we waarom. Wat een originele, maar vooral ook enge horrorfilm. Een absolute must-see.

5. Birdman

Birdman was de grote winnaar van de Oscars. En waarom ook niet? Een hele sterke cast, een unieke draaistijl en veel scherpe teksten. Lees hier de recensie!

6. Citizenfour

Toen Citizenfour uitkwam in Nederland wisten we eigenlijk alles al over Edward Snowden en wat hij bekend heeft gemaakt. Daarom is des te knapper dat deze documentaire zo ongelooflijk spannend is, zo beklemmend. Onze recensent noemde het een politieke horror.

7. The Look of Silence

Nog een documentaire, en wat voor één. The Look Of Silence is minstens zo angstaanjagend als voorganger The Act of Killing. Lees ook het interview met de regisseur van deze films.

8. The Martian

Ridley Scott was de laatste jaren een beetje zijn schwung kwijt geraakt maar met The Martian maakte hij een echte topper. Geestig, dramatisch, entertainend. Vier sterren volgens de recensie!

9. Victoria

Victoria bestaat net als Birdman uit één lang shot. En ook in deze film werkt dat heel sterk. We volgen Victoria hoe zich inlaat met een stel Berlijnse criminelen en terecht komt in een misdrijf.

10. Turist

Turist kent lekker pijnlijke humor. Gesprekken die te lang doorgaan, die de situaties alleen maar erger maken. Net zoals dat in het echte leven gaat.

Special mentions


Het vervelende van een lijstje is dat je altijd wat films overslaat. Daarom wilden we volgende vijf films toch nog even vermelden:
Amy
Kurt Cobain: Montage of Heck
Still Alice
The End of the Tour
While We're Young

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.