Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > The Post

The Post

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

biografie, drama, historie, thriller

Pitch van The Post
The Post: Tom Hanks (Ben Bradlee), David Cross (II) (Howard Simons), Bob Odenkirk (Ben Bagdikian) en John Rue (Gene Patterson)
The Post: Tom Hanks (Ben Bradlee), David Cross (II) (Howard Simons), Bob Odenkirk (Ben Bagdikian) en John Rue (Gene Patterson)
The Post
Nederlandse première: 1-2-2018
Verenigde Staten, 2017, 116 min,
Twee medewerkers van de Washington Post onthulden in de jaren zeventig dat de Amerikaanse regering gelogen heeft over de Vietnamoorlog.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over The Post
De film is gebaseerd op een boek van Liz Hannah en is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Meryl Streep speelt Kay Graham, de eerste vrouwelijke dagbladuitgever van de Verenigde Staten.
Aanloop van The Post
Meryl Streep en Tom Hanks hebben bij elkaar opgeteld inkeer dan 130 films gespeeld, dit is de eerste keer dat zij samen in een film te zien zijn.
Het is ook de eerste samenwerking tussen Steven Spielberg en Streep op het scherm, ze leende wel haar stem aan het personage 'Blue Mecha' voor de film A.I. Artificial Intelligence. Met Hanks heeft Spielberg al heel vaak samengewerkt, zoals in Saving Private Ryan, Catch Me If You Can en Bridge of Spies.
BioscoopAgenda van The Post

The Post in de bioscoop

Genoeg van reclame? Klik hier!
Synopsis distributeur
Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post.

The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt alles op alles ze in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.