compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 47: deze week in première

Speelweek 47: deze week in première

Elke week staan er weer films voor je klaar, dus ook in deze week. Dit keer zijn dat er zes. De film van de week is The Hunger Games: Catching Fire, die vanaf vandaag al te zien is.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Na het winnen van The Hunger Games zijn Katniss en Peeta alles behalve veilig: er gaan geruchten over een opstand. Daarnaast wordt er de 75e editie van the Hunger Games georganiseerd: in deze jubileumeditie moeten oud-winnaars het met elkaar opnemen.

De eerste film The Hunger Games werd geregisseerd door Gary Ross. Hij keerde niet terug om deze film te regisseren omdat hij vond dat hij te weinig tijd zou hebben om de film te voltooien.

Dan gaan we naar het spannende Captain Phillips. Captain Phillips (Tom Hanks) is de kapitein van een vrachtschip. Met zijn bemanningsleden wordt hij vlak bij de Somalische kust overvallen door Somalische piraten. Captain Phillips doet alles om zijn bemanningsleden te beschermen.

De film is gebaseerd op het boek "A Captain's Duty: Somali Pirates, Navy SEALS, and Dangerous Days at Sea" van Captain Richard Phillips in 2009. Zijn schip was het eerste Amerikaanse vrachtschip dat werd aangevallen in 200 jaar.

We komen bij de WikiLeaks film The Fifth Estate. Julian Assange en zijn collega Daniel Domscheit-Berg starten een website waarop "klokkenluiders" anoniem hun geheime gegevens kunnen uitlekken. Dan krijgen ze toegang tot een schat aan vertrouwelijke documenten van de Verenigde Staten.

James McAvoy had origineel de rol van Daniel. Carice van Houten heeft ook een rol in deze film.

De angst van jonge ouders is werkelijkheid geworden in Like Father, Like Son. Op een dag krijgt Ryota Nonomiya een telefoontje van het ziekenhuis dat zijn 6-jarige zoontje Keita is verwisseld na zijn geboorte. Ryota en zijn vrouw Midori moet kiezen om de zoon te houden die ze hebben opgevoed of om hun biologische zoon terug te nemen.

Thoughtcatalog heeft regisseur "Hirokazu Koreeda" beschreven als één van de beste moderne Aziatische regisseurs van tegenwoordig.

We gaan naar Israël met Omar. Omar komt uit Palestina, zijn twee jeugdvrienden Tariq en Amjad en geheime liefde Nadia komen uit Israël. Omar, Tariq en Ajmad worden vrijheidsstrijders, maar dan wordt Omar opgepakt en gevangen gehouden door het Israëlische leger.

Regisseur Hany Abu-Assad won de juryprijs van het Cannes Film Festival 2013 met deze film.

Als laatste is er de familiefilm Otto is een neushoorn (NL). De tienjarige Topper vindt een potlood. Hij weet niet dat het een magisch potlood is en samen met zijn vriend Viggo tekent hij er een neushoorn mee. Tot hun grote verbazing komt deze neushoorn tot leven.

Dit is een geanimeerde remake van de gelijknamige film uit 1983. Regisseur Kenneth Kainz doet ook de stem van een brandweerman.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.