compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 24: nieuw in de bios!

Speelweek 24: nieuw in de bios!

Er komen zeven nieuwe films uit deze week en het is wederom een mooie mix: romantiek, actie en drama. En meer! De film van de week is Me Before You.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Me Before You wordt de jonge Louisa (Emilia Clarke) ingehuurd om te zorgen voor een jonge bankier, die na een ongeluk in een rolstoel zit. Louisa stelt zich tot doel om hem in te laten zien dat het leven zeker nog zin heeft. De twee komen erachter dat hun leven een wending neemt die ze nooit hadden kunnen vermoeden.

Emilia Clarke kennen we natuurlijk uit Game Of Thrones. Ook zagen we haar in Terminator: Genisys.

A Hologram for the King is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dave Eggers. Hij schreef ook The Circle wat ook wordt verfilmd met Tom Hanks in de hoofdrol.

Een zakenman (Tom Hanks) gespecialiseerd in hologrammen reist af naar Saudi-Arabië. Daar wacht hij dagenlang op koning Abdullah om zo een lucratieve deal te bemachtigen. Wachtende in de woestijn leert hij onverwachte levenslessen.

Lees ook de recensie van deze film.

Totaal iets anders is Ninja Turtles: Out of the Shadows: de vier Turtles zijn weer terug! Ditmaal moeten ze Shredder stoppen die een mysterieuze stof heeft gebruikt om twee mensen te veranderen in Bebop en Rocksteady. Met hulp van April O'Neill (Megan Fox) gaan ze de strijd aan.

Dit is een vervolg op Teenage Mutant Ninja Turtles. Beide films zijn geproduceerd door Michael Bay.

Dan Central Intelligence: een CIA-agent (Dwayne Johnson) gaat naar de reünie van zijn school waar hij vroeger werd gepest. Daar haalt hij Calvin op, die vroeger zeer populair was. Onder luid protest van Calvin (Kevin Hart) gaan ze op een gevaarlijke CIA-missie.

Kevin Hart kan je gezien hebben in Ride Along of in een van zijn comedy-specials.

Meer zin in een documentaire? Ga dan naar Young Wrestlers, een documentaire op over jonge worstelaars op een worstelschool in Noord-Turkije. We maken kennis met de leerlingen, hun ouders en de leraren in deze wereld waar alleen de sterkste zullen overblijven.

We sluiten af met de Japanse films Banshun en Bakushu van Yasujiro Ozu.

In Banshun wonen weduwnaar Somiya en zijn ongehuwde dochter Noriko samen en zijn gelukkig. Noriko verzorgt haar vader vol toewijding, maar ze is al in haar 'late lente' en Somiya weet dat ze snel moet trouwen. Noriko gaat schoorvoetend akkoord met een ontmoeting met een huwelijkskandidaat wanneer vader veinst zelf ook weer te willen trouwen.

In Bakushu wordt de 28-jarige Noriko, die bij haar uitgebreide familie inwoont, onder druk gezet om te trouwen. Maar zij wijst alle kandidaten van de familie af en trouwt met een man naar eigen keuze.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.