compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Juliette Lewis

Juliette Lewis

Juliette Lewis: films

 
Biografie van Juliette Lewis
Meryl Streep en Juliette Lewis in August: Osage County
Meryl Streep en Juliette Lewis in August: Osage County
Juliette Lewis is een succesvolle Amerikaanse actrice die ook een rockband heeft, Juliette and the Licks.

Juliette Lewis groeide op in Hollywood. Haar vader was acteur Geoffrey Lewis, een bijrolacteur die vaak in films met Clint Eastwood te zien was. Soms nam hij zijn kinderen mee voor een vakantie op de set. Juliette wist dus dat acteren geen glamour hoefde te betekenen. Toch trad ze in de voetsporen van haar vader.

Ze liet zich zelfs op haar veertiende officieel scheiden van haar ouders om de wet op de kinderarbeid te omzeilen, een praktijk die wel meer kindersterretjes in Amerika volgen. Ze trok in bij actrice Karen Black, een vriendin van haar vader.

Lewis werd bekend met een aantal rollen die van haar jonge leeftijd gebruik maakten voor een pervers tintje. En gulzig als een jonge vogel trok ze de aandacht naar zich toe. De scène in Cape Fear waarin ze op Robert De Niro's duim zuigt is klassiek geworden. Volgens Lewis wist ze van tevoren niet wat er tijdens de opname van deze scène precies ging gebeuren; Scorsese vertelde alleen dat De Niro haar zou kussen. Het ging in één keer goed. Lewis kreeg een Oscarnominatie.

Woody Allen liet Lewis vervolgens in Husbands and Wives (1992) een studente spelen die het verleiden van oudere mannen in haar studie geïncorporeerd heeft. Oliver Stone castte Lewis daarna naast Woody Harrelson in Natural Born Killers (1994).

In 1996 ging het mis met Lewis. Haar relatie met Brad Pitt liep af. Ze had een drugsprobleem, waar ze met behulp van Scientology van afkickte en speelde twee jaar niet in films.

Lewis toert nu door Amerika met haar band Juliette Lewis and the Licks en wordt beschreven als een soort vrouwelijke Iggy Pop of als de opvolgster van Courtney Love.
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Juliette Lewis Feiten
Juliette Lewis
acteur
Geboren 21-6-1973
Juliette Lewis is een succesvolle Amerikaanse actrice die ook een rockband heeft, Juliette and the Licks.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
80 films in Nijmegen deze week
80 films in Nijmegen deze week80 films zijn te zien in Nijmegen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl