compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Ma

Ma

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

horror, thriller

Pitch van Ma
Octavia Spencer (Sue Ann)
Octavia Spencer (Sue Ann)
Delen op facebook
Ma
Nederlandse première: 30-5-2019
Verenigde Staten, 2019, 99 min,
Als je niet vloekt. Nooit naar boven gaat. En haar Ma noemt, dan mag je van Ma (Octavia Spencer) alles in haar kelder, een ware tienerparadijs. Toch vermoeden enkele scholieren dat er een sinister plan achter Ma schuilt. Maar zomaar niet meer komen opdagen zit er niet vanzelf in.
trailer en bijzonderheden over Ma
Regisseur Tate Taylor is vanaf zijn studententijd bevriend met Octavia Spencer en hebben al meerdere films samen gemaakt. Taylor speelt zelf ook een kleine rol in de film als politieagent.
Productehuis achter de film is Blumhouse Productions — van horror-producent James Blum — die eerder van die donkere thrillers hebben gemaakt zoals Get Out, maar ook pure psychologische horrors zoals Insidous.
Aanloop van Ma
Regisseur Tate Taylor, Octavia Spencer en Allison Janney hebben eerder samengewerkt in The Help (2011) en "Pretty Ugly People" (2008). Taylor en Spencer hebben ook samengewerkt aan de film Get on Up (2014). Taylor en Janney hebben ook samengewerkt aan de film The Girl on the Train (2016).
Tate Taylor is ook als acteur verdienstelijk, zo is hij ook te zien geweest in Winter's Bone (2010).
Juliette Lewis die moeder Erica speelt in de film, speelde zelf enkele beroemde tienerrollen zoals in Cape Fear (1991) en in "Kalifornia" (1993).
BioscoopAgenda van Ma

Ma in de bioscoop

Synopsis distributeur
Niet vloeken. Nooit naar boven gaan. En noem haar "Ma".

Everybody's welcome at Ma's. But good luck getting home safe. Oscarwinnaar Octavia Spencer speelt Sue Ann, die in een rustig stadje in Ohio woont. Op een dag vraagt Maggie (Diana Silvers, Glass), een tiener die net in de stad is komen wonen, aan Sue Ann om wat drank voor haar en haar vrienden te kopen. Ze biedt de tieners de kans om bij haar thuis in de kelder te komen drinken. Maar ze heeft een paar strenge huisregels: Niet vloeken. Nooit naar boven gaan. En noem haar "Ma". Na diverse feestjes blijkt de gastvrijheid van Ma in een obsessie te veranderen en wat volgt is een afgrijselijke nachtmerrie. Verder met o.a. Juliette Lewis (August: Osage County), Luke Evans (Beauty and the Beast), Missi Pyle (Gone Girl), McKaley Miller (Hart of Dixie), Corey Fogemanis (Girl Meets World), Gianni Paolo (Power) en Dante Brown (Lethal Weapon serie).