compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 4: nu in de bioscoop

Speelweek 4: nu in de bioscoop

27-1-2016 Deze week begint het International Film Festival Rotterdam. Ook komen er landelijk zeven nieuwe films uit waaronder meerdere Oscarkandidaten. De film van de week is Spotlight!

Delen op facebook

Spotlight gaat over een groep onderzoeksjournalisten van The Boston Globe. Ze ontdekkken grootschalig kindermisbruik in de katholieke kerk van Boston. Ze ontdekken dat er vele priesters worden beschermd door de hoogste regionen van de kerk.

Deze film is gebaseerd op het onderzoek dat uiteindelijk geleid tot een wereldwijd schandaal waarbij er talloze voorbeelden van misbruik binnen de katholieke kerk naar voren kwamen.

Lees je ook onze recensie?!

Dan The Revenant: Ontdekkingsreiziger Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) wordt door een beer aangevallen en voor dood achtergelaten door zijn team. Hij overleeft het echter en moet door de wildernis trekken om de strenge winter te overleven. Hij moet een tocht van 200 mijl zien te maken onder barre omstandigheden.

Alejandro González Iñárritu maakte eerder het Oscarwinnende Birdman. Ook The Revenant is meerdere malen genomineerd voor een Oscar.

De recensie van deze film vind je hier!

Ook mooi is James White: de 21-jarige New Yorker James houdt zich bezig met drank, drugs en feesten tot de ochtend. Maar als hij thuis komt, komt hij thuis bij zijn moeder die rouwt om zijn vader en zelf terminaal ziek is.

Deze film werd in Amerika goed ontvangen. Zo won de film onder andere de NEXT Audience op het Sundance festival.

Voor Problemski Hotel gaan er naar een asielzoekerscentrum in Brussel. Bipul en Lidia ontmoeten elkaar in een asielzoekerscentrum in Brussel. De twee worden verliefd. Bipul wil in Brussel blijven maar Lidia zou liever doorreizen richting Londen. Komen ze er samen uit?

Deze film is gebaseerd op het boek van Dimitri Verhulst die eerder De Helaasheid der Dingen schreef.

Totaal iets anders is Brasserie Valentijn: Valentijn, gespeeld door Georgina Verbaan, runt een succesvolle brasserie. Valentijnsdag is altijd de belangrijkste dag van het jaar voor de zaak dus mag er niets fout gaan. Maar dan staat de ex van Valentijn op de stoep.

Wil je de foto's van de premiere zien? [url=http://www.biosagenda.nl/nieuws_premiere-brasserie-valentijn-in-foto-s_5871.htmlKlik hier![/url]

In The Finest Hours wordt de Amerikaanse Oostkust in 1952 geteisterd door een enorme storm. Het schip de SS Pendleton breekt doormidden. 30 bemanningsleden zitten als ratten in de val en Ray Sybert (Casey Affleck) moet er alles aan doen om zijn bemanning te redden.

Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenis. Die gebeurtenis wordt beschouwd als een van de meest heroische optredens van de Amerikaanse kustwacht.

Als laatste deze week: The 5th Wave. Na een buitenaardse invasie is de menselijke beschaving grotendeels weggevaagd. De zestienjarige Cassie (Chloë Moretz) probeert haar broertje te redden en zich voor te bereiden op de vijfde golf van de invasie.

Regisseur J Blakeson schreef eerder The Disappearance of Alice Creed wat later in Nederland een remake kreeg met Bloedlink.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.