compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 20: deze week in première

Speelweek 20: deze week in première

15-5-2013 Een heel erg lang weekend voor de deur: Pinksteren! Ideaal om een paar films te bekijken, wij zullen zeker in de bioscoop te vinden zijn want enkele films uit de Top 10 moeten we nog zien. Morgen komen er maar liefst vijf nieuwe films uit. De film van de week is het lang verwachte The Great Gatsby, zal deze film het succes van de jaren '70 versie evenaren?

Delen op facebook

De film speelt zich af In 1922, Nick (Tobey Maguire) gaat naast de de extravagante miljonair Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) wonen. Nick wordt steeds verder in de wereld van Gatsby getrokken. Gebaseerd op de klassieke roman van F. Scott Fitzgerald.

De jaren '70 versie van deze film stond bekend als een mijlpaal in de cinematografie, enscenering en kostumering: en die film ziet er nog steeds goed uit.

In Leve Boerenliefde heeft boer Jelte (Cas Jansen), na het verlies van zijn vrouw, geen zin meer in de liefde. Als de populaire datingshow Leve Boerenliefde op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen springt de vonk over tussen Jelte en Wenda (Tatum Dagelet), de presentatrice van het programma.
Natuurlijk is deze film geïnspireerd op kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw.

Two Mothers is het relaas van de moeders Lil en Roz (Naomi Watts en "Robin Wright Penn") die verliefd worden op elkaars zonen. Om negatieve reacties van hun omgeving te voorkomen houden ze de relaties jarenlang geheim. Als de geheimen dan toch uitkomen moeten ze beslissen of ze kiezen voor sociale conventies of de liefde.
De film is gebaseerd op een novelle getiteld The Grandmothers, geschreven door successchrifster Doris Lessing.

Wadjda is een lieve film over de 10-jarige Wadjda. Ze groeit op in een buitenwijk in Saoedi-Arabië. Als ze een fiets ziet staan wil ze niets liever dan leren fietsen. Helaas is het in Saoedi-Arabië niet de bedoeling dat meisjes fietsen. Ze verzint echter een list waardoor ze toch kan fietsen.
De film won meerdere awards op meerdere festivals, waaronder op het filmfestival van Dubai en Venetië.

De film In Another Country wordt in een select aantal theaters uitgebracht. Een jonge filmstudente reist af naar Zuid-Korea om haar schulden te ontlopen: daar schrijft ze een filmscript over drie vrouwen die alledrie Anne heten. Alledrie de Annes hebben zo hun eigen reden om in Zuid-Korea te verblijven.
Alledrie de Annes in dit verhaal worden gespeeld door Isabelle Huppert. Ook de andere acteurs in deze films hebben meerdere rollen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.