compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 1-12 t/m 7-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > De 6 beste films van januari 2016
Filmoverzicht

De 6 beste films van januari 2016

Allereerst willen we alle lezers een gelukkig nieuwjaar wensen en bedanken voor een heel goed 2015! Welke films moet je in deze eerste maand van 2016 zeker gaan bekijken? We zetten de tips op een rij!

Delen op facebook
(c) eOne

(c) eOne

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Als Quentin Tarantino een nieuwe film heeft dat moet de rechtgeaarde filmliefhebber zeker een kijkje gaan nemen. In The Hateful Eight reizen acht premiejagers door Amerika ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Op een gegeven moment komen ze door hevige sneeuwval vast te zitten in een klein dorpje. The Hateful Eight komt uit op 7 januari.Op 7 januari komt ook Tales uit: een zeer boeiend mozaiekdrama uit Iran. In deze film zien we zeven verhalen die zich afspelen in de straten van Iran. Zeven verhalen van problemen in het alledaagse leven, allen losjes in verband met elkaar. Deze film won op het filmfestival van Venetië in 2014 de prijs voor het Beste Scenario.Ook erg mooi is The Danish Girl, een film waar Eddie Redmayne wel eens een Oscar voor zou kunnen winnen. Hij speelt Einar Wegener, een succesvolle kunstenaar en gelukkig getrouwd met Gerda (Alicia Vikander). Einar voelt zich echter een vrouw en kan deze gevoelens niet langer onderdrukken. Gerda is begripvol maar realiseert zich ook dat hun huwelijk nooit meer hetzelfde kan zijn.

Deze film is vanaf 14 januari te zien in de bioscoop.Een week later komt Creed uit, een vervolg op de Rocky-films. De film is zeer goed ontvangen in Amerika dus wij zijn ook zeer benieuwd! Rocky Balbao wordt de trainer van Adonis Johnson, de zoon van zijn voormalige rivaal en vriend Apollo Creed. Rocky werkt eigenlijk niet meer in de bokswereld maar ziet in Adonis een vastberadenheid die hem een kampioen kan maken.Een echte knaller is Spotlight: Een groep onderzoeksjournalisten van The Boston Globe ontdekt grootschalig kindermisbruik in de katholieke kerk van Boston. Ze ontdekken dat er vele priesters worden beschermd door de hoogste regionen van de kerk. Te zien vanaf 28 januari.Dan The Revenant: Ontdekkingsreiziger Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) wordt door een beer aangevallen en voor dood achtergelaten door zijn team. Hij overleeft het echter en moet door de wildernis trekken om de strenge winter te overleven. Hij moet een tocht van 200 mijl zien te maken onder barre omstandigheden. The Revenant is van de regisseur van Birdman.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.