compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Once Upon a Time ... in Hollywood

Once Upon a Time ... in Hollywood

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama, komedie

Pitch van Once Upon a Time ... in Hollywood
Brad Pitt (Cliff Booth), Leonardo DiCaprio (Rick Dalton) en Al Pacino (Marvin Schwarz)
Brad Pitt (Cliff Booth), Leonardo DiCaprio (Rick Dalton) en Al Pacino (Marvin Schwarz)
Delen op facebook
Once Upon a Time ... in Hollywood
Nederlandse première: 15-8-2019
China, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 2019, 161 min,
Hollywood, 1969.Tijdens de moordpartijen van Charles Manson proberen een tv-acteur en zijn stuntman naam te maken terwijl de Gouden Jaren van Hollywood ten einde lopen.
Once Upon a Time ... in Hollywood trailer en bijzonderheden
Over deze film doen zich de meest wilde verhalen de ronde. Zo mochten Leonardo DiCaprio en Brad Pitt alleen aan de keukentafel van Quentin Tarantino onder zijn toezicht het filmscenario lezen, bang dat Tarantino was dat de script weer zou uitlekken. De script van "The Hateful Eifght" (2015) was eerder uitgelekt en toen had Tarantino afgezien van het project en had hij het bewerkt tot een toneelstuk. Tijdens de opvoeringen kreeg hij een nieuw idee dat later leidde tot de film uit 2015.

Quentin Tarantino schijnt ooit gezegd te hebben dat hij alleen maar 10 films zal maken, deze film is volgens een bepaalde telling nummer 9. Er gaan ook geruchten dat Tarantino gezegd zou hebben dat al zijn films voortvloeien uit elkaar en echt met elkaar te maken hebben. Dat lijkt weer loodrecht te staan op een ander hardnekkig gerucht — die ook al jaren de ronde doet — dat hij bezig is met een Star Trek Project.
Aanloop
Regisseur Quentin Tarantino is zeer productief als scenarioschrijver en als gast-regisseur. De acht speelfilms die hij volgens een bepaalde telling heeft geregisseerd zijn: 1. Reservoir Dogs (1992), 2. Pulp Fiction (1994), 3. Jackie Brown (1997), 4. Kill Bill: Vol. 1 (2003), 5. Kill Bill: Vol. 2 (2004), 6. Inglourious Basterds (2009), 7. Django Unchained (2012) en 8. "The Hateful Eifght" (2015).
Once Upon a Time ... in Hollywood - Bioscopen, Tijden & Tickets

Once Upon a Time ... in Hollywood in de bioscoopSynopsis distributeur
TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.

Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.