compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Once Upon a Time ... in Hollywood

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Once Upon a Time ... in Hollywood

Brad Pitt (Cliff Booth), Leonardo DiCaprio (Rick Dalton) en Al Pacino (Marvin Schwarz)

Brad Pitt (Cliff Booth), Leonardo DiCaprio (Rick Dalton) en Al Pacino (Marvin Schwarz)

Delen op facebook
Once Upon a Time ... in Hollywood
Nederlandse première: 15-8-2019
China, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2019, 161 min,

Hollywood, 1969.Tijdens de moordpartijen van Charles Manson proberen een tv-acteur en zijn stuntman naam te maken terwijl de Gouden Jaren van Hollywood ten einde lopen.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIX

Once Upon a Time ... in Hollywood trailer en bijzonderheden

Over deze film doen zich de meest wilde verhalen de ronde. Zo mochten Leonardo DiCaprio en Brad Pitt alleen aan de keukentafel van Quentin Tarantino onder zijn toezicht het filmscenario lezen, bang dat Tarantino was dat de script weer zou uitlekken. De script van "The Hateful Eifght" (2015) was eerder uitgelekt en toen had Tarantino afgezien van het project en had hij het bewerkt tot een toneelstuk. Tijdens de opvoeringen kreeg hij een nieuw idee dat later leidde tot de film uit 2015.

Quentin Tarantino schijnt ooit gezegd te hebben dat hij alleen maar 10 films zal maken, deze film is volgens een bepaalde telling nummer 9. Er gaan ook geruchten dat Tarantino gezegd zou hebben dat al zijn films voortvloeien uit elkaar en echt met elkaar te maken hebben. Dat lijkt weer loodrecht te staan op een ander hardnekkig gerucht — die ook al jaren de ronde doet — dat hij bezig is met een Star Trek Project.

Trailer van Once Upon a Time ... in HollywoodBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Once Upon a Time ... in Hollywoodhttps://i1.ytimg.com/vi/yDmrMXN_51Y/hqdefault.jpg2019-08-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Quentin Tarantino is zeer productief als scenarioschrijver en als gast-regisseur. De acht speelfilms die hij volgens een bepaalde telling heeft geregisseerd zijn: 1. Reservoir Dogs (1992), 2. Pulp Fiction (1994), 3. Jackie Brown (1997), 4. Kill Bill: Vol. 1 (2003), 5. Kill Bill: Vol. 2 (2004), 6. Inglourious Basterds (2009), 7. Django Unchained (2012) en 8. "The Hateful Eifght" (2015).

Once Upon a Time ... in Hollywood - Bioscopen, Tijden & Tickets

Once Upon a Time ... in Hollywood in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.

Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

Productiemaatschappij: Bona Film Group, Heyday Films, Sony Pictures Entertainment (SPE), Visiona Romantica

Cast & Regisseur

Brad Pitt

Cliff Booth
Margot Robbie

Sharon Tate
Al Pacino

Marvin Schwarz
Dakota Fanning

Squeaky Fromme
Once Upon a Time ... in Hollywood poster

Nieuws over Once Upon a Time ... in Hollyw..