compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Oscarwinnende scriptschrijver dubbel aan de slag

Oscarwinnende scriptschrijver dubbel aan de slag

William Monahan schrijft voor Scorsese en DiCaprio

28-2-2007 : Voor het script van The Departed, een bewerking van Infernal Affairs won William Monahan een Oscar. Zowel Leonardo DiCaprio als Oscarwinnende regisseur Martin Scorsese gaan met hem samenwerken aan een nieuwe film.

Delen op facebook

Martin Scorsese wil een rock 'n roll-verhaal verfilmen over twee vrienden die gedurende veertig jaar in de muziekindustrie doormaken. "The Long Play", zoals de film op dit moment getiteld is, zal gebaseerd zijn op de verrichtingen van The Rolling Stones. Initiator en producent van het project is Mick Jagger, de zanger van de legendarische rockband. Monahan is gevraagd het originele script van Rich Cohen en Matthew Weiss te herschrijven.

Scorsese en Monahan zijn ook bezig met een vervolg op The Departed, de grote winnaar van de Oscars dit jaar. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid Scorsese's eerstvolgende project, daarna volgt "The Long Play".

Monahan gaat ook aan de slag voor Leonarde DiCaprio, die werkt aan een remake van de Hongkongse film Confessions of Pain van Wai Keung Lau. Het verhaal gaat over twee bevriende detectives, die samen werken om de moord op de schoonvader van een van de twee op te lossen. DiCaprio produceert de film en zal de hoofdrol spelen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.