compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Robin Hood

Robin Hood

***00
Waardering: 3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

actie, avontuur, biografie, drama, thriller

Pitch van Robin Hood
Taron Egerton (Robin Hood)
Taron Egerton (Robin Hood)
Delen op facebook
Robin Hood
Nederlandse première: 22-11-2018
Verenigde Staten, 2018, 117 min,
Nottingham, middeleeuwen. Robin van Loxley keert terug van een kruistocht samen met zijn Moorse commandant Little John om te ontdekken dat alles wat hij achterliet verdwenen is. Hij besluit samen met John terug te vechten tegen de kwaadaardige sheriff van Nottingham.
trailer en bijzonderheden over Robin Hood
De film is grotendeels opgenomen in Kroatië, waar recentelijk ook epische tv-series als Game of Thrones en films als "Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi" (2017).
De Nederlandse actrice Gaite Jansen was een van de gegadigden voor de rol van Marian, het werd uiteindelijk Eve Hewson.
Aanloop van Robin Hood
Actrice Eve Hewson is bekend van Bridge of Spies (2015) en Enough Said (2013). Acteur Aaron Egerton is beken van de hoofdrol in Kingsman: The Secret Service (2014) en Kingsman: The Golden Circle (2017).
Speelfilmdebuut van regisseur Otto Bathurst, die eerder naam maakte met het regisseren van enkele afleveringen van succesvolle tv-series als 'Peaky Blinders' en 'Black Mirror'.
De eerste Robin-Hood-film "Robin Hood and His Merry Men" (1908) stamt van 110 jaar eerder.
BioscoopAgenda van Robin Hood

Robin Hood in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Robin Hood zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Robin van Loxley (Taron Egerton) keert terug van een kruistocht om te ontdekken dat alles wat hij achterliet verdwenen is. Hij besluit terug te vechten tegen de kwaadaardige sheriff van Nottingham.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Robin van Loxley (Taron Egerton), een door oorlog geharde kruisvaarder keert met hulp van de Moorse commandant Little John (Jamie Foxx) na jaren terug naar Engeland. Thuis blijkt zijn landgoed verwoest, heeft de liefde van zijn leven een ander omdat hij ten onrechte dood werd verklaard en heerst er armoede onder de inwoners van Nottingham dankzij de meedogenloze sheriff (Ben Mendelsohn). Robin en John beginnen een dappere opstand tegen de corrupte Engelse kroon en zetten hun nieuwe vechtstijl in om belastinggeld te onderscheppen. In een actie avontuur vol ruige slagvelden, knallende gevechten en tijdloze romantiek ontwikkelt Robin zich tot een legendarische rebel met een niet te stoppen leger.