compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 34: nieuw in de bios!

Speelweek 34: nieuw in de bios!

Er komen in de laatste week van augustus zeven nieuwe films uit, waaronder een animatie en een remake van een klassieker. De film van de week is Kubo and the Two Strings.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Kubo vertelt door middel van toverkracht verhalen aan de dorpelingen. Maar dan wekt hij een geest op die het op zijn familie heeft voorzien. Met hulp van een aap en een samoerai gaat op hij op reis om de problemen op te lossen.

De Nederlandse versie van Kubo and the Two Strings heet Kubo en het magische zwaard (NL).

In de filmmuziek zit een thema verwerkt dat de melodie heeft ontleend aan While My Guitar Gently Weeps, geschreven door George Harrison van The Beatles.

Dan Ben-Hur, een remake van de klassieker uit het iconische Ben-Hur (1959). Beide films zijn gebaseerd op het boek van Ben-Hur: A Tale of the Christ.

Een prins in het Romeinse rijk wordt door zijn broer valselijk beschuldigd van verraad. Hij verliest zijn titel en wordt tot slaaf gedwongen. Na jarenlang op zee gevaren te hebben keert hij terug voor wraak.

De rol van Sheik Ilderim wordt in deze film gespeeld door Morgan Freeman. In de eerste film werd deze rol gespeeld door Hugh Griffith.

Liefhebbers van Scandinavische thrillers kunnen naar De noodkreet in de fles. Dit is een verfilming van deel 3 van de Serie Q van Jussi Adler-Olsen. Eerder werd al De fazantenmoordenaars verfilmd.

Brigadier Mørck en zijn assistent Assad worden ingeschakeld als er een fles wordt gevonden met een bloederig stukje papier erin. Ze weten het te herleiden tot een schreeuw om hulp in verband met de verdwijning van twee jongens in 1996.

Dan "Comoara". Costi is een man met een doorsnee leven. Op een dag komt zijn buurman met het verhaal dat er een schat ligt begraven in de tuin van zijn familie's landhuis. Hij haalt hem over om met Costi te schat op te graven en de buit te verdelen.

Deze film won in 2015 de Prix Un Certain Talent op het filmfestival van Cannes.

Heel iets anders is Criminal. Een CIA-agent wordt vermoord nadat hij een hacker heeft verborgen die een levensgevaarlijk computervirus heeft gemaakt. Het geheugen van de agent wordt overgezet in het brein van een gevaarlijke crimineel in een poging de hacker te vinden.

De rol van crimineel Jericho Stewart wordt gespeeld door Kevin Costner. We kennen hem van Dances with Wolves en meer recent 3 Days to Kill.

In "La pazza gioia' zitten twee vrouwen in een psychiatrische inrichting. Tijdens een uitstapje krijgen zien ze de kans om te ontsnappen. Wat volgt is een reis waarbij de vrouwen elkaar leren kennen en weten om te gaan met hun verleden.

Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door "Valeria Bruni Tedeschi". Zij was eerder te zien in "Il Capitale Umano".

In "My Skinny Sister" werkt de zus van de 12-jarige Stella hard om de top te bereiken in de kunstschaatswereld. Stella komt erachter dat haar zus haarzelf uithongert om te voldoen aan de eisen. Stella komt voor een moreel dilemma te staan.

We sluiten af met "Angry Indian Goddesses". Frieda, een moderne Indiase vrouw, neemt haar vriendinnen mee naar Goa om aan te kondigen dat ze gaat trouwen. Er ontstaat spontaan een vrijgezellenfeest wat een week zal duren. De zeven vrouwen leren elkaars geheimen, smeden vriendschappen maken ruzie en nog veel meer.

Deze film ging in première op het filmfestival van Toronto. De Indiase premiere volgde drie maanden later.

Filmmaker Pan Nalin heeft al vele films gemaakt, waaronder enkele documentaires. Deze film kan beschouwd worden als haar eerste mainstream-werk.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.