compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Robert Redford

Robert Redford

Robert Redford: films, nieuws

 

Biografie van Robert Redford

Robert Redford in The Old Man and the Gun
Robert Redford in The Old Man and the Gun
Voordat Robert Redford in 1962 voor het eerst op het witte doek verscheen, speelde hij in tv-series en theaterproducties en verscheen hij in shows en quizzen. Zijn eerste film was "War Hunt"; dit was tevens de debuutfilm van Sydney Pollack en "Tom Skerrit".

In 1969 verscheen Redford in Butch Cassidy and the Sundance Kid, samen met Paul Newman. Deze film bezorgde hem het imago van een intelligente, betrouwbare, goede vent. In de jaren '70 groeide dit imago uit tot dat van een groot tieneridool en verscheen Redford in films als: The Way We Were met Barbra Streisand; The Great Gatsby met Mia Farrow; All The President's Men met Dustin Hoffman; A Bridge Too Far met Sean Connery, Gene Hackman en Anthony Hopkins.

In de jaren '80 regisseerde Redford zijn eerste films, Ordinary People en "The Milagro Beanfield War", en verscheen hij zelf onder andere in The Natural met Kim Basinger en Out of Africa met Meryl Streep.

Inmiddels kennen wij Redford van films als: Indecent Proposal, The Horse Whisperer, Spy Game en Lions for Lambs. Films die Redford na de jaren '80 regisseerde zijn onder andere "A River Runs Through It" met Brad Pitt en "The Legend of Bagger Vance" met Will Smith en Matt Damon.

Trivia over Robert Redford

Robert Redford won een stuk of twintig awards en werd genomineerd voor bijna evenveel awards.

Robert Redford In het nieuws

Christian Bale als vicepresident Dick Cheney in Vice

Vice grootste kanshebber op Golden Globe

7-12-2018 De nominaties voor de Golden Globes in 2019 zijn bekend. Vice is met zes nominaties de grootste kanshebber op een award. De Belgische film Girl heeft ook een nominatie op zijn naam staan. Beautiful Boy van de Belgische regisseur Felix van Groeningen maakt ook kans op een prijs.

Star Wars: The Force Awakens..L to R: Rey (Daisy Ridley) and Finn (John Boyega)..Ph: David James..?Lucasfilm 2015

Speelweek 51: nu in de bioscoop

16-12-2015 Het jaar loopt ten einde en komen er nog een paar films uit. De film van de week is, en hoe kan het ook anders, Star Wars: The Force Awakens.

Speelweek 3: deze week in première

15-1-2014 Januari is normaal gesproken altijd een rustige maand op filmgebied maar dit jaar zit dat anders. Er zijn maar liefst acht nieuwe films uit. De film van de week is For Those in Peril.

American Hustle poster, © Paradiso

Genomineerden Golden Globes 2014 bekend

13-12-2013 Op 12 januari 2014 wordt de 71e editie van een van de belangrijkste awardshows van Hollywood gehouden. 12 Years a Slave en American Hustle hebben met beiden acht nominaties de meeste kans op een Golden Globe.

Speelweek 21: deze week in première

22-5-2013 Vorst in aantocht? Jazeker: het is 22 mei en het is nog steeds niet lekker warm: een mooi moment om in de bioscoop te zitten. Deze week komen er maar liefst acht nieuwe films uit: de film van de week is Fast & Furious 6.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Robert Redford Feiten

Robert Redford in All Is Lost
acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 18-8-1936
Robert Redfords eerste film verscheen in 1962. Tegen de jaren '70 was hij uitgegroeid tot tieneridool en verscheen hij in films als The Way We Were en The Great Gatsby. Inmiddels kennen wij hem onder andere van de film The Horse Whisperer.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

82 films in Den Haag deze week

82 films in Den Haag deze week82 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl