compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 51: nu in de bioscoop

Speelweek 51: nu in de bioscoop

Het jaar loopt ten einde en komen er nog een paar films uit. De film van de week is, en hoe kan het ook anders, Star Wars: The Force Awakens.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In de nieuwe Star Wars film gaat J.J. Abrams verder met de legendarische filmreeks van George Lucas over de goede en kwade krachten die in the Empire strijden om de macht.

Star Wars: Episode VII negeert de gebeurtenissen in het zogeheten 'expanded universe'. Dit betekent dat de film geen rekening houdt met alles dat gebeurd is in de games, stripboeken en series die sinds de laatste Star Wars-film zijn uitgebracht. Recensie lezen? Die hebben we!

Dan het mooie Carol, de favoriet bij The Golden Globes. In het New York van de jaren vijftig wordt winkelbediende Therese (Rooney Mara) verliefd op de oudere getrouwde vrouw Carol (Cate Blanchett). De man van Carol komt achter de verhouding en probeert via de rechtbank haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese vluchten voor de situatie.

Cate Blanchett is momenteel een van de beste actrices. Ze maakte indruk met haar rollen in Blue Jasmine, The Curious Case of Benjamin Button en Lord of The Rings.

In Our Little Sister wonen drie zussen samen in een huis in Kamakura. Als hun vader overlijdt gaan ze naar zijn begrafenis ondanks dat ze al jaren geen contact meer met hem hebben. Daar ontmoeten ze hun jongere halfzus Suzu. Ze vragen haar bij hen in te komen wonen.

Meer weten over deze film? Lees dan snel het interview met regisseur Hirokazu Kore-eda!

Mannenharten 2 is zoals de naam al zegt het vervolg op het succesvolle Mannenharten. Er is veel veranderd in de levens van de mannen uit Mannenharten. Toch loopt het nog niet allemaal op rolletjes en de mannen besluiten de bloemetjes weer eens flink buiten te zetten en op zoek te gaan naar liefde.

Dan een rerelease uit 1945 (!): Les Enfants du Paradis: een ongeëvenaard fresco van een milieu en tijdperk: het wereldje van artiesten en criminelen op en rond de Boulevard du Crime, de uitgaansbuurt in het Parijs van de jaren 1840.

Deze film is tot de beste Europese film allertijden door Franse critici.

We sluiten af met A Walk in the Woods: Bill Bryson wil langste wandelpad ter wereld van 3500 km door de Amerikaanse wildernis lopen. Hij neemt zijn oude jeuggdvriend mee: de mopperende Katz. De twee krijgen al snel conflicten met elkaar en de natuur.

Robert Redford zagen we eerder in een film waarin hij vrijwel alleen in de wildernis zat: All Is Lost.

Volgende week is het kerst en in die week komen er geen nieuwe films uit!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.