compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Sydney Pollack overleden

Sydney Pollack overleden

Amerikaanse regisseur overlijdt op 73-jarige leeftijd

27-5-2008 In zijn woning in Los Angeles, in het bijzijn van zijn familie is Sydney Pollack overleden, dat meldde zijn woordvoerster Leslee Dart. De Oscarwinnende regisseur en acteur leed al enige tijd aan kanker.

Delen op facebook

Sydney Pollack begon zijn carrière als acteur, maar vergaarde vooral bekendheid als regisseur. Onder zijn meest bekende werken vallen The Way We Were (1973), Tootsie (1982), met Dustin Hoffman en Out of Africa (1985) met Robert Redford. Deze laatste ontving zeven Academy Awards voor onder meer 'beste regisseur' en 'beste film'.

Al vroeg in zijn carrière raakte Pollack bevriend met Robert Redford, met wie hij zes films maakte. In totaal regisseerde en produceerde hij meer dan 40 films.

De laatste jaren concentreerde Pollack zich meer op het produceren van films als Cold Mountain, The Interpreter, Michael Clayton en Leatherheads, dat aanstaande donderdag in Nederland in première gaat.

Pollack stierf gisterennacht in het bijzijn van zijn familie, die bestond uit zijn vrouw Claire Griswold, twee dochters en zes kleinkinderen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.