compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 29-7 t/m 4-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 6

Deze week in première: speelweek 6

Het is woensdag en half Nederland maakt zich op voor carnaval! Mocht je geen carnaval vieren of even een pauze willen van al dat bier dan hebben we nu zeven nieuwe films voor je. The Man with the Iron Fists is de film van de week.

Delen op facebook
Trailer van Man With The Iron Fists
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In The Man with the Iron Fists in het negentiende eeuwse China wordt een smid (RZA) gedwongen moordwapens te maken voor een dorp. Als een verrader dreigt het dorp te vernietigen sluit de smid zich aan bij de strijders. RZA begon met dit project tijdens de opnames van Kill Bill. Tijdens die film heeft hij goed gekeken hoe Quentin Tarantino de film regisseerde. The Man With The Iron Fist is volledig in China opgenomen.

RZA kennen we als een van de rappers en producer van Wu-Tang Clan. Hij maakt ook al jaren soundtracks en is actief als acteur. In zijn werk met Wu Tang Clan steekt hij zijn voorliefde voor martial arts films niet onder stoelen of banken. Hij samplet veelvuldig uit obscure martial arts films.

Dan Parker met de oude vertrouwde Jason Statham. Hij speelt Parker, een professionele dief die alleen steelt van de rijken. Tijdens een klus wordt hij verraden door zijn team en voor dood achter gelaten. Hij spoort ze op en vermomt zich als Texaan. Hij probeert te zaak recht te zetten met hulp van de knappe Leslie (Jennifer Lopez).

Deze film is gebaseerd op een boek van Donald E. Westlake. Hij schreef ook het boek waar Point Blank op is gebaseerd.

Liefhebbers van Bernardo Bertolucci opgelet. Zijn nieuwste film Io e te is nu te zien: Lorenzo is een verloren ziel. Hij is dan ook blij als hij een week lang op zich zelf is in Rome. Zijn plannen vallen echter in het water als zijn halfzus Olivia opeens voor de deur staat.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Niccolò Ammaniti. Eerder werd het boek Ik Ben Niet Bang (Io Non Ho Paura) van hem verfilmd.

Dan een animatie uit Zweden: Ice Dragon, of Isdraken, gaat over de 11-jarige Mik. Hij moet op zijn jonge leefdtijd zijn huis verlaten en gaat op zoek naar een nieuwe. Op een IJsdraak reist hij rond. Hij beleeft allerlei avonturen. Gebaseerd op een boek van Mikael Engström.

Dan weer terug naar Italie met "Reality". Luciano is een visboer uit Napels en erg geliefd in zijn omgeving. Elke dag amuseert hij de mensen in de buurt. Dan wordt door zijn kinderen opgegeven voor Big Brother. Het idee dat hij wellicht beroemd gaat worden stijgt naar Luciano's hoofd.

Deze film won de Grand Prix tijdens het filmfestival van Cannes. Dit is de tweede belangrijke prijs van het festival, na de Gouden Palm.

Dan sluiten we af met twee Nederlandse films. Allereerst Inventory of the Motherland. Filmmaker Ben van Lieshout liet zich voor deze documentaire inspireren door fotograaf Sergei Prokudin-Gorskii (1863-1944), uitvinder van de kleurenfotografie in Rusland. In navolging van Prokudin-Gorskii reist hij door het hart en naar het noorden van Rusland. Deze film is zonder gesproken woord: de beelden van Rusland zullen dus voor zichzelf moeten spreken.

Als laatste hebben we Matterhorn. Je kon er al alles over lezen in ons uitgebreide interview met regisseur Diederik Ebbinge en hoofdrolspeler René van 't Hof.

In een klein gelovig dorpje leidt Fred een eenzaam bestaan. Zijn vrouw is overleden en hij heeft geen contact meer met zijn zoon. Het enige wat hij nog doet is naar de kerk gaan en met de buren praten. Als er in het dorp plots een vreemdeling opduikt, brengt een ontmoeting met de man weer kleur in Fred´s leven.

Het is niet de eerste keer dat we Ton Kas en Rene van 't Hof samen in een film zien. Eerder zagen we de twee in Plan C.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.