compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 3-12 t/m 9-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 11: nu in de bioscoop

Speelweek 11: nu in de bioscoop

Dementie, driesterrenrestaurants, een leraar in Algerije en nog veel meer: er komen weer lekker veel verschillende films uit in de bioscoop. De film van de week is Still Alice.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Still Alice gaat over Alice Howland, een gerenommeerde professor in de linguïstiek met drie kinderen. Ze heeft haar leven op een rijtje en niets lijkt haar geluk in de weg te staan. Op een dag begint ze woorden te vergeten. Ze wordt gediagnosticeerd met Alzheimer. In haar strijd tegen het geheugenverlies probeert ze verbonden te blijven met haar familie, terwijl haar herinneringen langzamerhand verdwijnen.

Julianne Moore won een Oscar voor deze hoofdrol. Nog meer weten? Lees dan onze recensie!

Dan de documentaire Sergio Herman, Fucking Perfect. Sergio Herman was de chef-kok van Oud Sluis, een van de weinige restaurants in Nederland met drie Michelin sterren. Elke dag streefde hij naar perfectie. In deze documentaire volgen we hem in de beslissing het restaurant te sluiten.

BiosAgenda belde met regisseur Willemiek Kluijfhout. Dat interview lees je hier!

Voor Loin des hommes gaan we naar het Algerije van 1954. Een leraar krijgt de opdracht een man te begeleiden die recht moet staan voor moord. Tijdens de tocht wordt het duo door allerlei partijen aangevallen. De mannen groeien tijdens dit gevecht voor vrijheid dichter bij elkaar.

Deze film werd genomineerd voor een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

A Blast is een Griekse film die het verhaal vertelt van Maria, een moeder en echtgenote die na 30 jaar haar leven radicaal omgooit. Haar leven is gebaseerd op leugens van andere en zal haar kinderen moeten verlaten en een misdaad moeten begaan.

Deze film was eerder te zien op het filmfestival van Rotterdam. De film was ook op andere Europese filmfestivals te zien.

Voor The Boy Next Door zoeken we het genre erotische thrilller weer op, een genre dat we veel zagen in de jaren negentig. De pas gescheiden Claire (Jennifer Lopez) probeert haar leven weer op de de rit te krijgen. Als er een knappe buurjongen naast haar komt te wonen, valt ze als een blok voor hem. De jongeman in kwestie beantwoord haar gevoelens en al snel delen ze de lakens. Echter neemt hun pikante affaire een gevaarlijke wending.

We sluiten af met The Cobbler, een film van Adam Sandler. Max Simkin neemt de schoenmakerij van zijn vader over. Hij ontdekt een magische naaimachine waarmee hij kan transformeren tot de klanten van de winkel. Op deze manier komt hij de geheimen van zijn omgeving tegen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.