compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Tuya's Mariage wint Gouden Beer

Tuya's Mariage wint Gouden Beer

Chinese film onderscheiden op filmfestival Berlijn

20-2-2007 Afgelopen weekend werd het "Berlijn International Film Festival" afgesloten. Op zaterdag werd de Gouden Beer, de hoogste onderscheiding van het filmfestival, toegekend aan Tuya de hun shi van regisseur Wang Quan'an.

Delen op facebook

De jury was opmerkelijk eensgezind in haar keuze. Vijf van de zeven juryleden kozen meteen Tuya de hun shi, waarna er weinig verdere discussie nodig was. De film van Wang Quan'an bevat nauwelijks dialogen en gaat over een jonge herderin, die er ondanks druk van de overheid voor kiest om met haar gehandicapte man, twee kinderen en kudde schapen op de steppes van Mongolië te blijven.

De Israëliër Joseph Cedar werd door de jury verkozen tot beste regisseur. Hij regisseerde Beaufort over de laatste Israëlische legereenheid die gestationeerd is binnen de grenzen van Libanon.

De cast van The Good Shepherd, de nieuwe film van Robert De Niro, werd onderscheiden met een Zilveren Beer voor beste artistieke bijdrage.

Het festival werd door grote sterren als Sharon Stone, Jennifer Lopez en Antonio Banderas bezocht. Het niveau van het festival was volgens ingewijden matig en erop gericht om grote sterren naar het festival te trekken. Het festival werd er niet minder om bezocht. Meer dan 200.000 filmliefhebbers bezochten het festival. Dat is het grootste bezoekersaantal dat de Berlinale ooit gekend heeft.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.